Wie schuift er aan bij Tilburgse bigband?

Foto: Big-T-Band

TILBURG – Big-T-Band uit Tilburg prijst zich gelukkig met een repetitieruimte in de dagbesteding van Convivio voor ouderen met geheugenproblemen aan de Goirkestraat. Het is net een huiskamer, wat een prima sfeer is om te musiceren. De bigband zoekt muzikanten die op dinsdagavonden gezellig willen aanschuiven.

“De vacatures zijn ontstaan doordat een paar leden geen tijd meer hebben door drukke werkzaamheden en ziekte”, licht voorzitter Marian Matijsen toe. “We treden een paar keer per jaar op en genieten elke week weer van het musiceren met elkaar, onder deskundige leiding. Je leert elke keer weer wat.” De band is in 1991 opgericht en speelt een gevarieerd repertoire, met een groot aantal jazz-klassiekers en evergreens, maar ook swingende popsongs.

Dirigent Theo Gerris is een professionele klarinettist en saxofonist, die het stokje ook hanteert bij andere orkesten. “De Big-T-Band neemt een speciale plaats bij mij in omdat het leuke muzikanten zijn die er serieus energie in steken, maar na de repetitie ook gezellig een glaasje drinken. Voor de vacatures geldt dat je goed noten moet kunnen lezen en je instrument beheersen. Voor muzikanten uit de harmonie- en fanfarehoek is het een uitdaging om eens niet precies op de tel te spelen, maar kennis te maken met de syncopen die bigbandmuziek zo swingend maken. Ook biedt de muziek volop ruimte om te soleren.”

Vooralsnog zijn er vacatures voor alt- en baritonsaxofoon en trombone. Maar ook muzikanten die vaardig zijn op andere instrumenten in een bigband kunnen reageren, als ze zin hebben om in te vallen als een van de vaste leden niet beschikbaar is. Interesse? Stuur een e-mail naar [email protected].
www.big-t-band.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen