Geen mopperdag bij de Koningsschool!

Foto: Koningsschool

WAALWIJK – Wat een heerlijke ochtend hebben we achter de rug! Letterlijk, omdat er gezellig met elkaar ontbeten werd. Boterhammen en krentenbollen werden belegd en besmeerd, eitjes gingen als warme broodjes over de toonbank en de hagelslagmonden waren niet te tellen. Maar ook figuurlijk, wat was het fijn om met elkaar te eten en te luisteren naar de voorlezers.

De Koningsschool heeft leesonderwijs hoog in het vaandel staan en wil naast de kleuters ook graag de hogere groepen betrekken bij de Nationale Voorleesdagen. In groep 4 tot en met 8 werd er daarom voorgelezen door een mysteryguest. Maandag en dinsdag hebben de kinderen hints ontvangen, spannend om te ontdekken wie er kwam voorlezen.

En Koningin Driesje -want wat is een koningsschool zonder koningin?- las voor uit Moppereend aan de kleuters. Een grote paraplu met donderwolken stelde de donkere wolk voor die Moppereend achtervolgt in het verhaal. Eend is namelijk mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Ze wordt de hele tijd achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. De kleuters genoten van het verhaal zongen ook nog gezellig mee met het mopperlied.

Al met al zeker geen mopperdag voor de kinderen voor de Koningsschool! Tot en met 1 februari vieren we de Nationale Voorleesdagen.

Op de hoogte blijven van de Koningsschool op Landgoed Driessen in Waalwijk? Volg: https://www.facebook.com/Koningsschool

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen