Opening eerste gastexpositie in G…MHK

Foto: G…MHK

WAALWIJK – Op vrijdag 17 januari wordt de allereerste gastexpositie in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk geopend. Carla Raaijmaakers – Jacobs toont tot 15 februari een groot aantal van haar schilderijen en postuum een aantal beelden van haar man Rob.

Carla en Rob zijn altijd bezig geweest met beeldende vorming. Rob studeerde aan de kunstacademie in Den Bosch en Carla aan het Sint Joost in Breda. Samen gaven ze cursussen, maakten muurschilderingen, ontwierpen onder andere decorstukken voor het amateurtoneel en vele logo’s. Rob zat dertig jaar lang in het onderwijs als leraar tekenen en handenarbeid. Hij overleed drie jaar geleden. Tot 2016 waren ze achttien jaar lang samen eigenaar van Galerie Andor in de Wilhelminastraat in Waalwijk. Ze hadden daar behalve de galerie ook een kunstuitleen, hebben er vele werken ingelijst en het restaureren van schilderijen was hun specialiteit.

De houten beelden van Rob die in deze gastexpositie getoond worden zijn ingetogen en stil. Ze vertonen scheuren waardoor de kwetsbaarheid benadrukt wordt. De schilderijen van Carla hebben vrijwel altijd een vraag. Vaak heel subtiel maar, voor de mensen die haar werken kennen, zichtbaar. Het zijn beeldverhalen waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven.

Slechts een keer eerder werden werken van Carla en Rob samen getoond. Dat maakt deze expositie extra bijzonder. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 17 januari van 16.00 tot 18.00 uur en is te zien tot 15 februari 2020 tijdens openingsuren van het G…MHK – Grotestraat 208 in Waalwijk. Het museum is het gehele jaar geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden