Nieuw museum in Waalwijk populair bij een groot publiek

Foto: Luuk Aarts

In de maand oktober van het jaar waarvan we net afscheid hebben genomen opende het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk onder overweldigende belangstelling zijn deuren. Inmiddels is duidelijk geworden dat het museum in een behoefte voorziet.

De kunstenaars van het G…MHK hadden heel stiekem een bezoekersaantal in hun hoofd toen hen vorig jaar door het project Volop Waalwijk en de pandeigenaar de kans geboden werd om hun verlangen een museum te openen te verwezenlijken. Tweeduizend bezoekers trekken binnen een tijdsbestek van een half jaar was hun heimelijk streven. Dat aantal is binnen tweeënhalve maand ruim overschreden en het mooie gezamenlijke avontuur is nog lang niet ten einde.

Enerverende laatste maanden van het jaar waren het waarin een succesvol en interessant Kunstweekend plaats vond, talrijke demonstraties werden verzorgd, een deel van de collectie vervangen werd en een groot aantal kleinere werken van de exposerende kunstenaars hun weg vonden van de museumwinkel naar andere kunstliefhebbers.

Op dit moment wordt er een gedeelte van het museum ingericht voor de allereerste gastexpositie. Carla Raaijmakers- Jacobs toont een groot aantal van haar schilderijen en postuum een aantal beelden van haar man Rob. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 17 januari van 16.00 tot 18.00 uur. De expositie van Carla en Rob is te zien tot 15 februari 2020.

De kunstenaars van het G…MHK, (Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Robert Aalbers, Luuk Aarts en het Nieuwe SchoenenMuseum) hebben zin in een nieuw jaar vol kansen en projecten. Zij wensen iedereen een gelukkig en creatief 2020 en nodigen belangstellenden van harte uit om een kijkje te komen nemen in het prachtige museum wat altijd in beweging is aan de Grotestraat 208 in Waalwijk. Het museum is het gehele jaar geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen