Geslaagd Kerstconcert Liedertafel “Oefening en Vermaak” in de Sint Jan

Foto: Liedertafel "Oefening en Vermaak" Waalwijk

In een volle en prachtig verlichte St. Janskerk in Waalwijk begeleidden de musici van het Möbius Ensemble Tilburg de solisten en koorleden van Liedertafel “Oefening en Vermaak” tijdens het Kerstconcert Christmas and Opera van 21 december j.l.

De titel zegt genoeg: dirigent Carl van Kuijck had gekozen voor een mix van traditionele Kerstliederen en delen uit bekende operawerken. Het bleek een prima keuze te zijn: het publiek genoot er van en kon zich uitstekend vinden in dit nieuwe format. Op het programma stonden naast de bekende liederen zoals Jesus bleibet meine Freude, Minuit Chrétien, Ave Verum en het Kerstoratorium van H. Müller het door de dirigent bewerkte Hodie Christus natus est en Narodil se Kristus pan. The Holy City, een vanwege de tekst door velen geliefd lied van S. Adams was absoluut één van de hoogtepunten van het concert.

Net als vorig jaar werd er in de pauze een glaasje warme glühwein aan het publiek aangeboden, wat uiteraard erg op prijs werd gesteld. Daarna werden de licht-klassieke werken gebracht, zoals het Openingskoor uit Cavalleria Rusticana van P. Mascagni, het Brindisi uit Il Campanello van G. Donizetti en Mai non rise uit Verdi’s Il finto Stanislao.

Solisten die avond waren Anouk Antonissen, Pim van Drunen en Jop van Gennip, drie jonge mensen met uitstekende zangkwaliteiten. Met name het overbekende duet Au fond du temple saint uit de opera de Parelvissers van G. Bizet klonk bijzonder mooi in de grote kerk; Pim en Jop ontvingen dan ook een welverdiend warm applaus.

Het publiek werd na afloop uitgenodigd om op de nazit te komen. Velen gaven daaraan gehoor, waardoor het in de bovenzaal van café City erg gezellig werd.
De Liedertafel heeft met dit concert bewezen springlevend te zijn. Door het Operaconcert van 28 september j.l. waren er maar 13 repetities mogelijk om dit Kerstconcert in te studeren, maar onder de enthousiaste leiding van dirigent Carl van Kuijck hebben zij hun publiek wederom een fantastische avond bezorgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen