Molukse/Nederlandse vrouwengroep GPPA organiseert benefit diner matinee voor wederopbouw Molukken

Foto: pxhere

Zaterdag 11 januari 2020 organiseert de Moluks Nederlandse vrouwengroep GPPA een benefit diner matinee voor het goede doel, namelijk inzamelen van geld voor de wederopbouw van de Molukken na de recente aardbevingen.

Zoals je misschien op het nieuws hebt gehoord, al is de berichtgeving er over erg gering, is het Molukse eiland Ambon op 26 september getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.2, direct gevolgd door beving van 5.2. Er zijn inmiddels meer dan 1500 naschokken geweest en het gaat door tot op de dag van vandaag. Al 41 doden en vele gewonden zijn te betreuren. Gebouwen zoals ziekenhuizen en markten zijn zwaar beschadigd. Huizen zijn onbewoonbaar. Ruim 140.000 mensen kunnen niet meer in hun huizen wonen en verblijven hoger gelegen gebieden in vluchtelingenkampen. Door de regering is de noodtoestand uitgeroepen.

De Molukse gemeenschap in Waalwijk is actief bezig via diverse wegen aandacht te vragen en geld in te zamelen om de eerste nood te ledigen. Zo is er een benefietconcert georganiseerd door de jongen en zijn er al diverse giften gedoneerd door personen en bedrijven en de heeft gemeenteraad onlangs ingestemd met een donatie per inwoner van Waalwijk.

In Waalwijk is er ook molukse/nederlandse vrouwengroep GPPA actief. Deze vrouwengroep van Molukse een Nederlandse vrouwen is in 1990, ten tijde van de godsdienst ongeregeldheden op Ambon, opgericht om hulp te bieden aan vrouwen en kinderen van álle geloven. Wij willen ons nu op ook weer op onze manier, namelijk door te doen waar wij goed in zijn en dat is door heerlijk te koken. We willen geld inzamelen voor met name watertanks en sanitaire voorzieningen in de vluchtelingenkampen. Daarom verzorgen wij op zaterdag 11 januari een Benefit diner matinee, voor slechts €40,– per maaltijd. Wij serveren u een smaakvol drie-gangen menu uit de Molukse keuken, mét belangeloze muzikale omlijsting.

U komt toch ook? Mogen we ook op u rekenen? Zaterdag 11 januari, 16.00 uur, locatie Kadoshop PaspARToe, Prof. Zeemansweg 16, Waalwijk.

Reserveer snel uw stoel(en). Hoe u dat doet?

Stuur en mail naar [email protected] met uw naam en het aantal personen waarmee u komt. Uw reservering wordt definitief door €40,- per couvert over te maken op bankrekening nr. NL60ABNA0522419267 t.n.v. M.L.E. van Bavel,  onder duidelijke vermelding van Benefit GPPA 11 januari 2020.

Graag tot zaterdag 11 januari.

Namens stg. GPPA Gerakan Perempuam Peduli Anak, Idja Marasabessy, voorzitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen