‘Belangrijk dat elke vrijwilliger gezien wordt en dat we onze evenementen verder laten groeien’

Foto: 80 van de Langstraat

WAALWIJK – Wandelevenement De 80 van De Langstraat heeft een nieuwe voorzitter. Dat is overigens geen onbekende voor het bestuur; Tijs van Beurden ziet zijn interim-rol omgezet worden in een vaste functie. Hij kreeg hiervoor de unanieme steun van het bestuur.

“Ik heb er zin in om samen met het bestuur een fantastische veertigste editie neer te zetten”, aldus Tijs van Beurden. Hij kent De 80 intussen van binnen en van buiten. Hij vervulde eerder de rol van bestuurslid Medisch en sinds 2018 was hij interim-voorzitter van het grootste wandelevenement van De Langstraat.

Een nieuwe wind

Met de komst van Van Beurden gaat er een nieuwe wind waaien in de stichting. “Ik vind het belangrijk dat iedereen gezien wordt. Zeker onze vrijwilligers en sponsoren.” Om zijn woorden kracht bij te zetten, stelt hij daarom de functie van bestuurslid Vrijwilligers open en zullen de contacten met sponsoren intensiever worden gemaakt. Onze sponsoren beschikken over uitgebreide kennis, deze kunnen we inzetten voor de groei van onze evenementen. Daarnaast vindt de voorzitter het belangrijk dat de Mini 80 ook vertegenwoordigd wordt in het bestuur. “Dit omdat we elk jaar groeien en het een volwaardig onderdeel is van de 80. Omdat we de Midi 80 ook willen laten groeien, zal dit onderdeel ook toegevoegd worden aan de functie bestuurslid Mini/Midi 80.” Inmiddels is Suzan van Veldhuizen bereid gevonden deze functie op zich te nemen.

Het bestuur wordt verder versterkt met een oude bekende. Van Beurden: “Ik wil graag een bestuurslid centrum/hoofdposten hebben en heb Sjoerd Homminga bereid gevonden deze functie op zich te nemen.”

Vacatures De 80

Nu van Beurden voorzitter is geworden, zal hij aankomend jaar Danny van den Berk in gaan werken als bestuurslid medisch. Samen zullen zij deze verantwoordelijkheid op zich gaan nemen. Er zijn nog twee functies vacant in het bestuur van De 80: bestuurslid vrijwilligers en bestuurslid communicatie. Voor meer informatie over deze functies, kijk op www.de80.nl/vrijwilligers, geïnteresseerden kunnen zich melden bij: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden