Demonstraties en muziek bij G…MHK tijdens Kunstweekend

Foto: Luuk Aarts

Jaarlijks vindt in Nederland, de tweede volle week van november, de Nationale Kunstweek plaats. Naar aanleiding daarvan wordt er in Waalwijk een Kunstweekend georganiseerd op 16 en 17 november van 12.00 tot 17.00 uur. In de ateliers van de Hooisteeg is de groepsexpositie ‘Samen’ te bewonderen. In het gloednieuwe G…MHK zijn allerlei demonstraties te zien en kun je op zondag genieten van muziek.

Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk, dat onlangs onder overweldigend grote belangstelling zijn deuren opende, heeft zich aangesloten bij het Kunstweekend. In de oude schoenmakershuisjes in de Hooisteeg is de groepsexpositie ‘Samen’ te zien. Een samenwerking tussen alle kunstenaars uit de Hooisteeg en een aantal gastexposanten. Op zaterdag kun je er ook genieten van live muziek door Nikki Henskens.

De groep kunstenaars die permanent exposeert in het gloednieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst in hartje centrum zorgt voor een zeer divers kunstaanbod van fotografie, keramiek, schilder- en glaskunst, objecten, installaties en nog veel meer moois. Tijdens openingsuren zijn op beide dagen van dit bijzondere weekend de meeste kunstenaars zelf aanwezig om met bezoekers in contact te treden en om demonstraties te geven. Op zondag zorgt de Waalwijkse pianiste/ zangeres Bella Hoog Antink voor een sfeervolle muzikale omlijsting van de middag. Het G…MHK is tijdens het Kunstweekend, zoals gewoonlijk, gratis toegankelijk.

De kunstenaars, Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Robert Aalbers, Luuk Aarts en het Nieuwe SchoenenMuseum nodigen u van harte uit om in het Kunstweekend een kijkje te komen nemen in het prachtige nieuwe museum aan de Grotestraat 208 in Waalwijk. Het G…MHK is het gehele jaar geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen