OBS Van der Heijden en Mikz Kiekeboe houden maatschappelijke en milieubewuste actie

Foto: O.B.S. van der Heijden

OBS Van der Heijden en locatie Kiekeboe van Mikz gaan in de kerstvakantie, samen met basisschool Pater van der Geld, verhuizen naar een nieuw gebouw. De afgelopen weken is er daarom flink geruimd op OBS Van der Heijden en bij Kiekeboe.

Een heleboel spullen bleken nog in goede staat te zijn en het zou jammer zijn dit alles zomaar weg te gooien. Samen bedachten zij daarom een actie om de spullen een tweede kans te geven en om iets te kunnen doen voor de lokale samenleving. Dit resulteerde in een rommelmarkt op school, waarbij de opbrengst bestemd werd voor een goed, lokaal, doel: de speelgoedbank in Waalwijk.

Begin november hebben ouders, kinderen en andere belangstellenden de gelegenheid gekregen om spulletjes te kopen. De spullen stonden uitgestald in de speelzaal. Er is bewust gekozen om geen vaste prijzen te vragen, iedereen kon zo zelf bepalen wat ze de spullen waard vonden. De markt bleek al snel een succes. Er zijn een heleboel spullen verkocht die nu een tweede kans hebben gekregen. Hiermee zijn al veel gezinnen blij gemaakt. Iedereen die iets meenam gaf een gulle donatie voor de speelgoedbank.

Op vrijdag 8 november werd de opbrengst bekend van deze actie. Er is met dit initiatief €102,40 opgehaald. Dit mooie bedrag wordt gedoneerd aan de speelgoedbank in Waalwijk, waardoor nog meer gezinnen in Waalwijk blij gemaakt kunnen worden. De speelgoedbank is hier heel blij mee: nu zij zelf recent verhuisd zijn, kunnen zij het geld goed gebruiken. Het speelgoed dat nog over was wordt ook aan de speelgoedbank gedoneerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen