Baanbrekers reikt Participatieprijzen uit

Foto: Baanbrekers

Baanbrekers, de uitvoeringsorganisatie voor sociale zaken en sociale werkgelegenheid van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, reikt op donderdag 7 november a.s. voor de tweede keer de Participatieprijzen uit. Dit doet Baanbrekers om de schijnwerpers te richten op personen, bedrijven, organisaties en projecten die zich extra inspannen om werken en meedoen voor iedereen mogelijk te maken.

Vier categorieën

Baanbrekers kwam in 2018 voor het eerst met de Participatieprijs. Toen telde deze prijs drie categorieën: Participatiepersoon, Participatieploeg en Participatieproject. Dit jaar is hier een vierde categorie aan toegevoegd: de Toffe Peer. Elke categorie telt drie genomineerden.

Aan de slag

Bij alle twaalf genomineerde personen, organisaties en bedrijven voor de Participatieprijs 2019 zijn één of meer mensen actief die er via Baanbrekers aan de slag zijn gegaan. Het gaat om talenten die om uiteenlopende redenen hulp nodig hadden bij het vinden van werk of die bij het werk in meer of mindere mate begeleiding krijgen. Denk hierbij aan personen met een beperking, kandidaten die langdurig niet hebben kunnen meedoen aan werk en aan statushouders die in ons land een nieuw leven kunnen opbouwen. Personen, bedrijven en organisaties die zich extra inspannen om deze talenten aan het werk te helpen en houden, verdienen een nominatie voor de Participatieprijs 2019.

De genomineerden

  • Categorie Participatiepersoon:
    Arthur Bontekoe (vanHaren), Bart van Wijlen (Aannemersbedrijf Van Wijlen) en René Hoogstraate (Aarts Plastics).
  • Categorie Participatieploeg:
    Sunware, Esch Group en Loon- en Grondverzetbedrijf Van Daelen.
  • Categorie Participatieproject:
    JDA verkeersregelaars, Vespi en Beekmans Heftrucks.
  • Categorie Toffe Peer:
    Ruud van Hussen en Arnold Versteeg (Maatjesproject), King Yin Wong (KFC Waalwijk) en René Vos (Citroën Vos). De Toffe Peer is aanmoedigingsprijs voor de man of vrouw die ervoor heeft gezorgd dat talenten van Baanbrekers de eerste nieuwe stappen hebben kunnen zetten op weg naar een mooie, nieuwe toekomst. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds van Rabobank De Langstraat.

Bekendmaking winnaars

Op www.participatieprijs.nl staan interviews met alle genomineerden. De vier winnaars worden bekendgemaakt tijdens de relatiemiddag van Baanbrekers op donderdag 7 november a.s. in de Voorste Venne in Drunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen