Opleiding vrijwilliger Het Bewaarde Land Brabant

Foto: leefbaarheidbrabant.nl

Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met ze te delen? Dan is Wachter of Fleur worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. Op woensdag 18 september begin een eendaagse cursus voor geïnteresseerden.

Over Het Bewaarde Land

Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 4, 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land”.
Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen. Natuurkennis is niet echt noodzakelijk, wel leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je graag met kinderen werkt.

Opleiding Brabant in twee stappen: eendaagse cursus en stage

Op 18 september organiseren wij een intensieve eendaagse cursus. Tijdens deze eendaagse cursus komen de belangrijkste onderdelen van het kinderprogramma aan bod. Daarna kies je een driedaagse serie uit om mee te lopen als hulpwachter met een ervaren wachter. Zo ervaar je direct hoe het is om wachter te zijn en leer je het driedaagse programma kennen. Daarnaast is er ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden.

Aanmelding

Heb je interesse om een kijkje te nemen in de wereld van het Bewaarde Land en als hulpwachter een serie mee te lopen? Neem dan contact op met de Marion de Cocq, de locatiecoördinator van Brabant, via [email protected] of meld je aan via www.ivn.nl/het-bewaarde-land/nieuws/opleiding-vrijwilliger-het-bewaarde-land-brabant.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

article
99622
Opleiding vrijwilliger Het Bewaarde Land Brabant
Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190911/opleiding-vrijwilliger-het-bewaarde-land-brabant/
2019-09-11T13:56:03+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/05/26195037/Het-bewaarde-land.jpg
Nieuws