Nationale Ziekendag Zonnebloem Raamsdonk en Waspik 2019

Foto: Pixabay

De Nationale Ziekendag wordt elk jaar gevierd in de maand september. Elke lokale afdeling van de Zonnebloem organiseert dat op eigen wijze. De lokale afdelingen Raamsdonk en Waspik hebben in het kader van dit onderwerp een samenwerkingsverband. Om toerbeurt wordt dit feest namelijk georganiseerd in een van de kerkdorpen. Dit jaar 2019 is Raamsdonk aan zet.

De organisatie heeft alle gasten uit beide afdelingen uitgenodigd en wel op zaterdag 14 september. De dag begint met een feestelijke viering om 11.00 uur in de St. Bavokerk, waarna het gehele gezelschap wordt uitgenodigd in het naastgelegen Ontmoetingscentrum. Daar wordt een heerlijke lunch geserveerd en wordt de dag verder doorgebracht. Natuurlijk staat een mooi programma borg voor een gezellig samenzijn en een mooie invulling van deze traditionele dag. De Ziekendag komt er zonnig uit te zien.

In een unieke samenwerking tussen de vrijwilligers van De Zonnebloem en de kinderen van de lagere scholen worden in Waspik in dezelfde week van deze Ziekendag en wel op donderdag 12 september fruitmandjes gemaakt voor zieke mensen. Het is natuurlijk ook net het goede moment om vooral aan zieke mensen te denken. Als de fruitmandjes klaar zijn worden die bezorgd bij alle bij De Zonnebloem bekende mensen die op dat moment ziek zijn.

Natuurlijk is de organisatie daarbij afhankelijk van de informatie die verstrekt moet worden door de inwoners van Waspik. Dus als iemand in zijn eigen omgeving meent een zieke blij te kunnen maken met deze aandacht, laat het De Zonnebloem weten om actie te ondernemen. De fruitmandjes worden samengesteld uit ingezameld fruit. De basisscholen De Veste en De Brug zorgen dat al dat fruit wordt ingezameld.

Alle kinderen krijgen vanuit de scholen een brief mee aan de ouders met het vriendelijke verzoek om fruit mee te geven. De kinderen, begeleid door de Zonnebloemvrijwilligers, maken van dat fruit, al dan niet verpakt in blikjes of potjes, koekjes en wat dies meer zij heel veel mooie fruitschalen. Alle mandjes en schalen worden daarna door de Zonnebloemvrijwilligers of door de kinderen zelf bezorgd op de zorgvuldig uitgekozen adressen.

Een goed Zonnebloemgevoel voor de zieken, maar ook voor de kinderen en de vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen