Waalwijkse Spartan atleet zamelt geld in voor Stichting Wens Ambulance Brabant

Foto: Piet Steenbergen

Nog een keer naar….. Zo luidt de slogan van de stichting wens ambulance Brabant. Nadat mijn vader Jos Steenbergen (onze Steen) uitbehandeld bleek te zijn, gaf hij aan nog een keer met ons, als gezin, naar de Efteling te willen gaan. Zijn gezondheid ging helaas snel achteruit. Door de toenemende kanker in zijn botten, en vervolgens ook lever en nier, werd hij zwakker en kon hij niet lang zitten. Het werd duidelijk, dat we niet meer konden gaan.

Een vriend maakte mij attent op de Stichting Wens Ambulance Brabant. Na een mailtje, volgde contact en werd alles snel geregeld. Op Pa’s 84e verjaardag (14-7-2019) is zijn wens uitgekomen. In de Efteling zagen we hem weer opleven. Dit doet zoveel met je… Het werd een onvergetelijke dag. Prachtig om die oogjes weer te zien stralen. Het draaide deze dag om “samenzijn en genieten” en niet om “ziek zijn”. Zo ervaarde niet alleen mijn vader, maar ook wij, dit.

Mijn vader is op 3 augustus overleden. En nu is het tijd om iets terug te doen voor deze stichting. Ik gun namelijk alle zieke mensen en hun familie zo’n waardevolle dag.

Wat ga ik doen? 7 september zal ik in Tirol Oostenrijk een race lopen, om me zo te kwalificeren voor het Spartan WK in Sparta Griekenland. In Tirol leg ik de Beast afstand (zwaarste discipline) af.

Begin van het jaar had ik het idee om dan crowdfunding te starten, en zo de reis en race naar het Spartan WK in Griekenland te financieren (€2.000,-).
Mijn doel is nu veranderd. Ik wil na kwalificatie in Tirol alsnog crowdfunding opstarten, maar het ingezamelde geld doneren aan de Stichting Wens Ambulance Brabant. Ik zal dus niet naar Griekenland afreizen.

De afgelopen jaren heb ik veel Spartan Races in Europa gelopen. Het WK was mijn droom, maar de ervaring en het besef wat deze stichting met dit geld voor zieke mensen en hun familie kan doen, is groter. Geef en draag een STEENtje bij, zodat voor anderen ook een laatste wens mag én kan uitkomen. Hiervoor zal ik me dus inzetten 7 september in Tirol. In gedachte loop ik dan met alle respect en dankbaarheid voor deze fantastische stichting en hun hartverwarmende vrijwilligers!

Piet Steenbergen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen