Alternatieve borstprotheses

Foto: Breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan , GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.

In heel Nederland breien vrijwilligsters de borstprotheses voor de stichting BreiBoezem. Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de dure siliconen borstprotheses 1 keer per 2 jaar. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening. De breiboezem is dan een mooie aanvulling. De breiboezem kan aangevraagd worden via de website van de stichting www.breiboezem.nl of via het mailadres [email protected]. Op de website kunt u ook alle brei- en uitgiftepunten vinden.

Voor de omgeving Waalwijk is het uitgiftepunt: Inloophuis Toon en het Jeroen Bosch ziekenhuis. Maar natuurlijk kunnen ze ook thuis gestuurd worden, tegen de kostprijs van €6,95 (=verzendkosten)

article
97115
Alternatieve borstprotheses
Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190719/alternatieve-borstprotheses/
2019-07-19T09:50:04+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/07/19095302/Breiboezem-bedankt-1.jpg
borsten, borstkanker, prothese
Nieuws