Mini-concert Adriaan Hoek in Waspik

Foto:

Op dinsdag 23 juli a.s. is het precies 300 jaar geleden dat Matthias Verhofstadt zijn nieuwe orgel voor de Barbarakerk in Culemborg voltooide. Jan Willem de Crane, de stadsorganist, was de eerste die erop mocht spelen. Na al die jaren bestaat dit bijzondere klinkend erfgoed nog altijd, en wordt het als nog altijd volop gebruikt. De zoon van Jan Willem de Crane raakte er zo door geïnspireerd, dat hij zelf orgels ging maken. Zo’n orgel staat in Waspik.

Om de Culemborgse orgelmaker Mattheus de Crane te eren, voert een muzikale busreis (orgelsafari) op 27 juli langs zijn drie overgebleven orgels in Est, Batenburg en Waspik. De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf Station Culemborg en is om 16.30 uur daar weer terug. Op ieder orgel speelt een orgel-toptalent van onder de 30 een mini-concert. Orgeldeskundige Jaap Jan Steensma is reisleider en hij vertelt in elke kerk iets over de bijzonderheden van de instrumenten en hun maker; de lunch is inbegrepen. De organisten zijn Laurens de Man (10.30u., Est), Francesca Ajossa (12.00u., Batenburg) en Adriaan Hoek (14.45u., Waspik).

Tickets voor de festivalconcerten en de orgelsafari zijn te krijgen via verhofstadorgel.nl of in de festivalweek aan de deur (zolang de voorraad strekt). Een ticket voor enkel een concert is € 7, maar natuurlijk is het leuker de hele dag mee te maken (incl. busreis en lunch!).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen