Winnaars GO-fotowedstrijd bekend

Foto: Mirjam van Steenis

In aanloop naar het GO Waalwijk Festival dat op zondag 25 augustus plaatsvindt, organiseerde Kunstencentrum Waalwijk de GO-fotowedstrijd. Inwoners van gemeente Waalwijk werden uitgenodigd om actiefoto’s rond de thema’s sport en cultuur in te sturen. De jury heeft de inzendingen inmiddels beoordeeld; de winnende foto’s zijn bekend. Tijdens het GO Waalwijk Festival zullen ze voor het eerst allemaal te zien zijn.

De gemeente Waalwijk telt heel wat verdienstelijk amateurfotografen, aldus Piet Pulles. Hij kan het weten, want al zo’n vijf jaar is hij als docent fotografie verbonden aan Kunstencentrum Waalwijk. Tot 2016 was hij bovendien ruim veertig jaar werkzaam in zijn fotostudio in Waalwijk. Toch wist hij niet goed wat hij kon verwachten van de GO-fotowedstrijd. Hoeveel inzendingen zouden er komen en wat zou de kwaliteit zijn? Tevredenheid overheerst, aldus Pulles. “Er zitten erg fraaie foto’s tussen de inzendingen!” Het jureren van de foto’s verliep zo objectief mogelijk. Zonder te weten wie de inzenders waren, kenden de drie juryleden Luuk Aarts, Piet Pulles en Joost de Bont iedere foto punten toe. Pulles lette bij het toekennen van de punten vooral op de beleving. “Straalt een foto plezier en concentratie uit? Dat vind ik het belangrijkste. Ikzelf heb wat minder op de technische kwaliteit van de inzendingen gelet.” In totaal werden 25 winnende foto’s gekozen. De foto van een cellospeelster in het bos, gemaakt door Mirjam van Steenis, kreeg de meeste punten en mag zich de allermooiste noemen.

Plezier en concentratie

Na de jurering werd beeldend kunstenaar Maria Klerx geraadpleegd. Klerx is tevens curator van en deelnemer aan de expositie ‘Crossings – Art & Sport’, waarvoor negen kunstenaars werken maken ter gelegenheid van het GO Waalwijk Festival. Uit de 25 winnende foto’s selecteerde Klerx enkele foto’s die worden toegevoegd aan de expositie van kunstwerken. Waaronder uiteraard de winnende foto van de cellospeelster. ‘Crossings – Art & Sport’ en een selectie van de winnende foto’s zijn vanaf 25 augustus tot en met 22 september te zien in het Huis van Waalwijk. De overige winnende foto’s worden vanaf zondag 25 augustus getoond in etalages in het centrum van Waalwijk. “Het thema sport heeft de overhand”, zo geeft Pulles alvast prijs. “Het aantal inzendingen met het thema cultuur was minder. Misschien omdat het zich wat minder eenvoudig laat vastleggen? Toch zijn er ook erg mooie cultuurfoto’s ingezonden.” Al met al vindt Pulles de GO-fotowedstrijd geslaagd. “We willen graag zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren voor sport, kunst en cultuur. De expositie en de GO-fotowedstrijd brengt het allemaal bij elkaar. En als meer mensen enthousiast worden voor fotografie, ben ik tevreden.”

GO Waalwijk Festival

Het GO Waalwijk Festival op zondag 25 augustus is een gratis Sport- & Uitmarkt, met live muziek, live theater, creatieve workshops, heel veel sporten en meerdere exposities. Het festival vindt plaats op het Raadhuisplein en in de stadstuin aan de Winterdijk en de Hooisteeg, van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.gowaalwijk.nl/festival en volg GO op www.facebook.com/gowaalwijk en www.instagram.com/gowaalwijk voor de laatste nieuwtjes!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden