Marianne Vos geeft startschot 700 kilometer lange fietstocht Willem van Oranjecollege

Op maandagmorgen 24 juni omstreeks 07.00 uur zijn 17 leerlingen en 8 begeleiders van het Willem van Oranje College van start gegaan voor een vijfdaagse rondrit van ruim 700 kilometer door de Nederland en België. Wielrenster Marianne Vos gaf het startschot. Het doel van deze tocht is om zo’n 12.000 euro bij elkaar te fietsen twee goede doelen te weten: Team Finnspiration en het schoolproject van het Willem van Oranje in Brazilië.

De kinderen fietsen de eerste etappe van Waalwijk naar Zottegem (185 kilometer!) in een unieke sponsoroutfit. Het project wordt ondersteund door een groot aantal bedrijven uit de regio. De keuze om dit jaar naar Vlaanderen te fietsen is ingegeven door de Tour de France. Deze start over twee weken in Brussel als eerbetoon aan Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste tour won. De tweede etappe voert de kinderen van Zottegem naar Sint Joris Weert, een parcours met o.a. de Paddenstraat (zware kasseistrook), de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

Wilt u een bijdrage leveren aan de “fietskampers” dan kunt u geld overmaken op rekeningnummer NL72 INGB 0007233857 van de Stichting Willem van Oranje College o.v.v. “Fietskamp 2019: cycle4children”.

Team Finnspiration

Het eerste goede doel is om het Team Finnspiration te ondersteunen. Eén van de leerlingen uit de brugklas, Finn de Jong, heeft de spierziekte Duchenne spierdystrofie. Verder onderzoek naar deze ziekte is hard nodig en hiervoor is veel geld nodig. Het Duchenne Parents Project organiseert jaarlijks een mountainbike wedstrijd, Duchenne Heroes. Rond deze leerling Finn de Jong heeft zich een team gevormd dat al jaren probeert op deze manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de “strijd” tegen deze ziekte. Dit jaar gaat het fietsteam Finn ondersteunen.

Brazilië

Als tweede doel ondersteunen ze een initiatief van de Stichting nieuwe generatie Brasil. De doelstelling van dit project is een plek te creëren waar kansarme kinderen uit São João del Rei en omgeving zich veilig voelen, waar ze kunnen spelen en waar ze zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen en stabiel persoon o.a. door de bouw van een vakschool en een opvanghuis voor kinderen van 2 tot 11. Het Willem van Oranje College organiseert acties om de sport- en speelplaats te realiseren. Initiatiefnemers van het project zijn Samuel en Laura Van de Raa. (oud-collega van het Willem van Oranje College).


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden