Plastic in de natuur HOEF(t) niet

Foto: OBS de Hoef

Vandaag zijn de leerlingen van groep 5a van basisschool OBS de Hoef de wijk in geweest om zo veel mogelijk afval op ruimen. Het is een initiatief van de leerlingen onder leiding van juf Kristel. Het idee werd de dag ervoor geopperd tijdens een les.

Deze groep kan heel makkelijk schakelen en daardoor gingen ze dieper in op het onderwerp zeehonden en werden er meerdere aspecten bijgehaald. Zo kregen zij het over de leefomgeving van zeehonden, over de oceanen, plastic in de natuur, het belang van een schone natuur en de Plastic Soup Surfer. Kortom een hele betekenisvolle les. De kinderen waren onder de indruk van de filmpjes en de gevolgen van plastic in de natuur, waardoor zij zelf graag iets voor de natuur wilden betekenen.

De klas kwam met ideeën en langzaam ontstond zo een concreet plan. Een enthousiaste ouder benaderde de gemeente Waalwijk, die op hun beurt graag het plan wilde ondersteunen. De gemeente zorgde voor diverse materialen hesjes, prikkers en handschoenen en zorgde voor het transport van het opgehaalde plastic.

Het ophalen van het plastic werd een groot succes. Vanuit de gemeente werden opnames gemaakt, die gebruikt gaan worden voor promotie. Diverse ouders waren betrokken bij het proces. Door dit initiatief is er meer bewustwording tot stand gekomen. De school denkt nu zelf ook na over oplossingen en gaat met de gemeente in gesprek over toekomstmogelijkheden op het gebied van afvalscheiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen