Drunens wandelfestival mikt op 2.500 lopers

Foto: Drunens Wandelfestijn

Op zaterdag 22 juni vindt de tweede editie van het Drunens wandelfestival plaats. De jaarlijkse wandeltocht voor Pink Ribbon pakt uit met een extra wandelroute en groots festivalterrein. Burgemeester Willemijn van Hees komt het startschot lossen.

Extra wandelroute

Lopers kunnen dit jaar kiezen uit vier routes: 25 km, 16 km, 8 km en een verharde route van 4 km. “De verharde route is er op nadrukkelijk verzoek van de lopers bijgekomen”, vertelt Nicolette Slot, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker, die in 2018 de organisatie van de Durea wandeltocht overnam. “Uit onze enquête na de eerste editie van het Drunens wandelfestival bleek dat er behoefte is aan een verharde route voor mensen met rolstoelen of buggy’s. Ook zijn er meer toiletten en drinkplaatsen langs de route.”

Aanmeldingen

“Het aantal aanmeldingen voor de tweede editie loopt goed”, weet de voorzitter. “We zitten op een vergelijkbaar aantal als vorig jaar rond dit tijdstip. Traditioneel wordt op de laatste dagen en de wandeldag zelf nog veel ingeschreven. Zeker bij goed wandelweer.” Vorig jaar telde de organisatie in totaal 2490 wandelaars. “We hopen op 22 juni de grens van 2.500 lopers te bereiken. Inschrijven kan via de website of op het festivalterrein op de dag zelf.”

Festivalterrein

Kloppend hart van het jaarlijkse wandelevenement is het festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen. Daar is van alles te beleven. Zo is er een podium met muziekoptredens, een springkussen voor kinderen, marktkraampjes, informatiestands, horecabars, foodtrucs en ruime sta- en zitplaatsen voor lopers en bezoekers. Hier zijn ook de start en finish van de wandelroutes.

Start vanaf 8:00 uur

Nicolette: “Wandelaars kunnen vanaf 8:00u terecht op het festivalterrein. Burgemeester Willemijn van Hees komt het startschot lossen. Lopers kunnen direct gaan lopen of eerst nog koffie met wat lekkers nemen. Er is geen tijd of klassement aan de wandeltocht verbonden. Elke wandelroute bestaat uit verschillende lussen. Wandelaars komen na elke lus op het festivalterrein terug om vandaaruit de volgende lus te lopen. Je loopt nooit tweemaal dezelfde lus.”

Laan van bezinning

Vast onderdeel van de wandeltocht voor Pink Ribbon is de Laan van Bezinning. Die bevindt zich aan het einde van de wandelroutes, met uitzondering van de 4 km-tocht. “Hier staan lopers nadrukkelijk stil bij mensen met (borst)kanker. Deelnemers kunnen vooraf hun gedachten of gedichten delen. Deze worden in de Laan op diverse manieren aan passanten getoond.”

Recordopbrengst

De eerste editie van het Drunens Wandelfestival leverde een recordbedrag van 42.000 euro op voor het goede doel. “Natuurlijk hopen we opnieuw een mooi bedrag op te halen voor Pink Ribbon. Honderd procent van het inschrijf- en parkeergeld gaat naar het goede doel. Net als een deel van de verkoopopbrengst van de foodtrucks. En uiteraard de opbrengst van de Pink Piggies, de roze spaarvarkens die alle lopers na hun finish hebben ontvangen.”

Cheque uitreiking om 16:00 uur

Rond de klok van 16:00 uur wordt de eindstand voor Pink Ribbon bekend. “Als alle wandelaars binnen zijn, het geld uit de Pink Piggies is geteld én de bijdrage van de foodtrucks bekend is, zullen we de eindstand van de donatie aan Pink Ribbon bekend maken. We hebben alle vertrouwen in wederom een mooie opbrengst!”

Sponsoren en vrijwilligers

Hoofdsponsor van het evenement is Software Society. “We hebben verder tientallen vrijwilligers en andere sponsoren die een bijdrage willen leveren aan dit fantastische evenement”, vertelt Nicolette Slot. “Mensen die niet mee kunnen of willen wandelen, maar wel een bijdrage willen leveren aan het goede doel, zijn van harte welkom als vrijwilliger. Alle hulp is welkom.”

PRAKTISCHE INFO VOOR LOPERS EN BEZOEKERS

Startbewijs

Lopers kunnen hun startbewijs ophalen op 22 juni 2019 vanaf 8.00 uur op het festivalterrein bij de kraam ‘Starten’. Alle startkaarten staan op naam. Wie met een groep heeft ingeschreven, krijgt een startbewijs op naam van de inschrijver.

Inschrijven ter plekke

Lopers kunnen nog op de dag zelf inschrijven op het festivalterrein, bij de kraam ‘Inschrijven’.
Het inschrijfgeld is € 10,00 en gaat 100% naar Pink Ribbon.

Polo of badge

Speciaal voor het Drunens Wandelfestival zijn er nieuwe, roze poloshirts, badges en petjes ontworpen. Ook kunnen lopers een leuke jaarbadge kopen voor op hun shirt.

Starttijden

De wandeling van 4 kilometer start tussen 8.00 en 13.00 uur.
De wandeling van 8 kilometer start tussen 8.00 en 13.00 uur.
De wandeling van 16 kilometer start tussen 8.00 en 12.00 uur.
De wandeling van 25 kilometer start tussen 8.00 en 11.00 uur.
De routes zijn in lussen opgedeeld. Elke lus bevat een unieke wandelroute. Niemand wandelt dus meerdere keren dezelfde lus.

Munten

De foodtrucks en de bars maken gebruik van munten om eten en drinken te kopen. Deze munten kunt u betalen met pin. Als u alcohol wilt drinken, kunt u bij de kassa Nix 18 bandjes halen.

Vervoer en parkeren

Kom het liefst op de fiets. Als u met de auto komt dan kost dit € 2,-. Dit dient u contant te voldoen aan de parkeerbeheerders. De opbrengst gaat 100% naar het goede doel.

Facebook

Wilt u ook vast in de stemming komen, volgen, mee- en nagenieten? Volg ons op Facebook.
Of kijk op onze site www.drunenswandelfestival.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden