Halve Zolen Festival 2020 in Drunen

Foto: Stichting Halve Zolen Festival

Na een tussenjaar wordt Drunen het nieuwe station wat het Halve Zolen Festival aandoet. Op zondag 21 juni 2020 vormen De Voorste Venne en het aansluitende Breeveldpark de hoofdlocaties voor een gevarieerd en feestelijk festival van, voor en door bewoners van De Langstraat.

Het festival onderscheidt zich van andere culturele festivals door in het programma de focus te leggen op het thema ‘Schoen & Leer’, waarin de natuur, transport & bewegen evenals de ondernemende inslag van de inwoners tot uiting komt. Net als in beide voorgaande jaren wordt getracht professionals en amateurs met elkaar te verbinden om samen een rijke diversiteit aan programmaonderdelen te realiseren. “Dat moet de kracht van dit festival worden en dat gaat ook lukken”, beamen projectleider Anna Zwezerijnen en hoofd productie Fred van der Velden. “In de afgelopen twee jaar heeft dat al geleid tot verrassende ontmoetingen met een gezellige mix van muziek, dans, zang, cultuurhistorie, theater en beeldende kunst op een aantal locaties in Waspik. Om dit aangescherpte concept stevig neer te zetten, is ervoor gekozen om de editie van dit jaar door te schuiven.”

Voor de editie 2020 hebben een aantal professionele partijen al hun voorstellen voor unieke en op maat gemaakte voorstellingen ingediend. Daarnaast hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in de Langstraat, ’t Pieck en de basisscholen in Drunen hun medewerking toegezegd. Actuele informatie is te vinden op de website www.halvezolenfestival.nl.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen