[Blog] Alpe d’HuZes: Opgeven is geen optie!

Fotograaf Anke van Daelen van Waalwijk.nieuws.nl heeft de afgelopen week verslag uitgebracht van alles wat ze heeft meegemaakt met het team You Never Wo(l)k Alone op de Alpe d’Huez. Vandaag haar zevende en tevens laatste blog. Bedankt Anke!

Alpe d’HuZes – blog 7

Mijn dag begon om 03.00 uur in de ochtend na een heerlijke 1,5 uur slapen. Even rustig wakker worden en om 04.00 uur de bus in. Op naar het dorpje Oz ’n Oisans waar de start van de Alpe d’HuZes plaats vindt.

Als we daar aankomen, is het al erg druk aan de start. We lopen met de teams mee naar een grote rotonde. Vanaf daar begint de klim, voor mij het punt om de Motard op te zoeken. Ik stel me netjes voor en vraag of iemand me naar boven kan brengen. Marcel bood aan om me achter op de motor naar plek van bestemming te brengen. Ik kreeg een jas, helm en handschoenen aangereikt. Na een instructie hoe op deze hoge motor te klimmen, kon ik met de GoPro in de hand filmen.

Rustig de heuvel op, onze teams tegen komend terwijl Marcel tijdens het rijden voor de veiligheid van de lopers en fietsers zorgde. Een gave ervaring om zo de berg op te gaan. Op verzoek werd ik netjes bij bocht 13 afgezet, waar ik Diana, Yswald en Moeders Sjanny trof. Samen wachtte we onze lopers op. Het begon gelukkig langzaam aan licht te worden. Respect voor de mensen: op de fiets, te voet, tandem, rolstoel duwend of in een ligfiets met handbesturing, we hebben ze allemaal voorbij zien komen.

Het is zwaar, stijl, ver en deze ochtend koud. Langzaam aan begon de lucht dicht te trekken en zag je nog maar een paar meter voor je. Met personenvervoer worden we naar boven gebracht. Yswald en ik stappen uit tussen bocht 3 en 2. Moeders Sjanny en Diana laten zich naar de finish vervoeren. Yswald en ik moeten de mist in, de berg op naar bocht 2. Ik had al respect voor de lopers, maar dat respect was alleen maar gegroeid toen we bij bocht 2 aan kwamen.

De muziek galmt ons tegemoet, de lachende en zwaaiende mensen staan langs de kant van de weg om de deelnemers aan te moedigen. We Never Wolk Alone heeft een tent opgezet met versnaperingen voor de mensen die langs komen. En dat wordt gewaardeerd. Je krijgt een groet terug, ziet een glimlach op een gezicht. Daarnaast stond Erwin in een tutu langs de kant van de weg. Een prachtig en lachwekkend gezicht.

Uiteindelijk zijn Yswald en ik terug gewandeld naar de kruising tussen bocht 2 en 3. Zoekende naar personenvervoer om de finish te bereiken, trof ik Marcel op zijn motor. Zowel Yswald als ik kregen een lift van hem aangeboden richtig de finish. Ik kreeg de gelegenheid om nog een stuk te filmen. Dat levert schitterende beelden op.

Langzaam aan druppelen onze teamleden binnen om over de finish te gaan. Wat een kanjers, wat een helden en wat een doorzetters. Ik ben ongelooflijk trots op dit team, ze fiksen het toch maar. Het wachten is op Jaydan, zij is degene die als laatste de finish bereikte. Deze jongedame was zo rap boven, dat ze besloot de berg nog maar een keer te bedwingen! Wat zijn we trots op deze kanjer.

Ons avontuur loopt ten einde. Het doel is behaald en het wordt voor ons tijd om langzaam aan terug te keren naar huis. Ik ben een levenservaring rijker, een week die ik niet snel meer zal vergeten met zijn lachwekkende momenten, momenten van verdriet, gedenken, frustraties, vriendschap en teamverband. Misschien bent u als lezer wel aangestoken door ons Alpe d’HuZes verhaal en staat u volgend jaar op deze berg om geld in te zamelen voor het KWF. De strijd tegen kanker gaat voort en opgeven is geen optie!

De voorlopige opbrengst van de inzamelingsactie Alpe d’HuZes bedraagt 11.800.239,74 euro, een half miljoen meer dan vorig jaar.

Anke van Daelen
Eigengeraaid


Anke bedankt!!

Namens het team heel erg bedankt Anke. Je bent een geweldig persoon met je hart op de goede plaats. Wij vinden het super geweldig wat je deze week allemaal voor ons doet. Het houd niet op bij de prachtige foto’s en blogs die je van ons maakt maar, ook de aanwezigheid van jou als persoon. We beleven ook aan jou mooie moment zoals je steun aan onze 3 teams. Voor jou maakt het allemaal niet uit het maken van een mooie reportage tot het helpen van een meisje met haar school project. Wij hopen dat je op de dag van de klim mooie foto’s kunt maken en ons weer versteld kunt laten staan van je blogs.

Anke
Heel erg bedankt voor je harde werk

De 3 teams
You never wolk alone
We never wolk alone
En Luchadores

Lees ook:


Wij willen niemand meer verliezen aan kanker! – Never Wolk Alone team Alpe d’HuZes

Zoals iedereen hebben wij in onze directe en indirecte omgeving te maken met kanker. Wij hebben mensen verloren of steunen familie en vrienden in de strijd tegen kanker. Uit deze emoties hebben wij een positieve wending gecreëerd, wij gaan namelijk de Alpe d’Huez bedwingen. Een groot deel van het team gaan lopen en 2 teamleden gaan fietsend de berg op.

Op de website https://www.neverwolkalone.nl/ vind u alles wat te maken heeft met de twee teams en alle acties die wij samen op poten zetten om in te zamelen voor het KWF.

We never Wo(l)k alone en You never Wo(l)k alone

  • You Never Wo(l)k Alone, een team vol familie, vrienden en bekenden van Jasco.
  • We Never Wo(l)k Alone, een team dat volledig bestaat uit beveiligers, servicemedewerkers en twee zeer enthousiaste jonge kinderen.

Twee teams met eigen gedachten met 1 taak en 1 doel!!!

Waarom willen wij meedoen aan de AD6, dat is eigenlijk heel simpel, wij steunen dit doel omdat het ons allemaal kan overkomen. We hopen dat u ons wil steunen in het gevecht tegen deze vreselijke ziekte.

We organiseren veel acties om ons streefbedrag te halen en dat is ongeveer € 20.000,= Elk lid van de beide teams heeft een bedrag van € 2500,= euro wat ze proberen op te halen aan donaties. U kunt ons zeker steunen door hieronder te klikken! Elke euro is er 1 en wij zijn echt superblij met elke donatie…

DONEER NU!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen