Nuvola heeft tips voor de partners bij de bevalling!

Foto: Pixabay

Wat heeft je vrouw het soms zwaar, bij zo’n bevalling. Natuurlijk moeten we niet onderschatten hoe zwaar jullie mannen (en vrouwen) het op zo’n moment kunnen hebben 😉

We hebben wat praktische tips voor je om er samen soepel doorheen te komen!

  1. Zorg voor rust, geen paniek in een veilige, rustige omgeving. Coach mee!
  2. Bespreek vooraf de bevalling een keer. Niks zo handig als wat scenario’s vooraf al een keer doornemen. Dan ben je beter op elkaar ingespeeld.
  3. Steun je vrouw letterlijk. Laat haar tegen je aan hangen, zitten, steunen. Misschien wil ze een rug massage, stevige druk op de onderrug, maar let op, er zijn ook vrouwen die vooral graag met rust gelaten worden.
  4. Zorg er op tijd voor, dat andere kinderen ondergebracht zijn bij oppas.
  5. Hou je vrouw in de gaten. Jij kent haar als geen ander. Wat water, een hand vasthouden, een extra kussen, een koel washandje. Er ‘gewoon’ zijn is al enorm waardevol.
  6. Mocht je naar het kraamhotel of ziekenhuis gaan? Zorg ervoor dat je de route kent en dat er brandstof in de tank zit.
  7. Tja, hormoonschommelingen van je vrouw. Bedenk maar dat het lang niet altijd makkelijk is nieuw leven op de wereld te brengen.
  8. Staat de tas al klaar die meegaat naar het kraamhotel of ziekenhuis? Zorg er op tijd voor dat je alles weet te liggen, want zoeken terwijl je vrouw weeën heeft geeft stress.
  9. Help bij de ademhalingstechniek om de weeën op te vangen en steun je vrouw door bemoedigende woorden. Zo fijn als je partner je er mee doorheen helpt, als jij er even ‘klaar’ mee bent.
  10. Zorg ervoor dat je zelf wat gegeten hebt. Je zult niet de eerste zijn, die zich niet zo goed gaat voelen met een lege maag. Stop wat lekkers in die vluchtkoffer.

Geen zorgen! Je verloskundige heeft genoeg ‘klusjes’ voor je tijdens de bevalling, zodat je niet alleen hoeft toe te kijken!

Succes!

Team Nuvola
Verloskundigen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen