Berichten uit Waspik (week 22)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 22 – 2019

Atak Beach

WASPIK – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni organiseert VC Atak’55 de vierde editie van Atak Beach op het Dorpsplein in Waspik. Zaterdag wordt er vanaf 10.00 uur op verschillende niveaus competitief gevolleybald. Zondag is vanaf 10.00 uur bedoeld voor recreatieve volleyballers, clubs en vriendenteams dus. Zaterdag is er om 19.00 uur een demonstratiewedstrijd van Van Gestel & Braakman waarna een Beachfeest met DJ Jim Vane volgt.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder zijn tot 3 juli werken te zien van Eric Alferink en Tineke Schakenraad. Alferink (1953) stelt in zijn werk meestal de mens centraal waarbij hij vooral met brons werkt. Schakenraad woonde lang in Waspik. Ze werkt in haar schilderijen puur op intuïtie in een abstracte stijl. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Den Bolder.

Workshop Levenslust

WASPIK – Frederique de Beer verzorgt op woensdag 5 juni een workshop Levenslust in Den Bolder in Waspik. In een creatieve workshop wordt een moodboard gemaakt door mensen die hun doelen met betrekking tot toekomst, werk en relaties helder willen krijgen. Aan de hand daarvan geeft De Beer tips over hoe onderscheid te maken tussen gevoel en denken. De workshop duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur; kosten voor deelname bedragen 25 euro.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 2 juni een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee De Bruin uit ’s Gravenmoer.

Binnenhof lentemarkt

WASPIK – In het Binnenhof in het centrum van Waspik wordt op zaterdag 8 juni een lentemarkt gehouden. Alle winkeltjes zijn open en er zijn gasten die spullen laten zien. Ook Lunchroom het Binnenhof is open. De lentemarkt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur; de toegang is gratis.

Avond-4-Daagse

WASPIK – De Waspikse Avond-4-Daagse wordt gehouden van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 3, 5, 10 en 15 kilometer; start en finish zijn dagelijks om 18.30 uur bij Den Bolder. De voorinschrijving vindt plaats op zaterdag 8 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur in Den Bolder; kosten voor deelname bedragen dan 4 euro. Inschrijving daarna is mogelijk op de startdag, dinsdag 11 juni vanaf 15.00 uur; kosten bedragen dan 6 euro. Inschrijven via www.denbolder.nl is ook mogelijk.

Concert Undercover en Arabesk

LOON OP ZAND – Op zaterdag 8 juni geven Popkoor Undercover en Arabesk een concert waarbij verbinding tussen beide koren centraal staat. Samen ben je sterker, waar ben je in de wereld zonder een ander! De samenwerking tussen beide popkoren is spontaan ontstaan tijdens het halve zolen festival, vorig jaar in Waspik. De positieve en ongedwongen sfeer tijdens dit bijzondere festival zorgde voor het idee voor een gezamenlijke activiteit en zo is dit concert “geboren”. Arabesk is een koor uit Waspik en Undercover zingt wekelijks popnummers uit de top 40 in de Wetering. Tijdens het concert zingen de twee koren een aantal nummers samen en natuurlijk ook hun eigen nummers. Samen zetten ze een afwisselend en fris programma neer. I am because we are! Het concert begint om 20.00 uur in De Wetering in Loon op Zand. De toegang bedraagt 2,50 euro.

15 jaar Boldertheater

WASPIK – Dit seizoen bestaat Boldertheater in Waspik 15 jaar. Dat wordt gevierd met zeven bijzondere cross-over concerten met Waspikse coryfeeën. Zo zijn er onder meer voorstellingen van Mark van de Veerdonk, Andy Marcelissen, Christel de Laat en Mannen van Naam. De kaartverkoop is gestart via www.denbolder.nl.

Fiets-3-daagse

WASPIK – Den Bolder in Waspik is bezig met de organisatie van de Fiets-3-Daagse. De tiende editie vindt plaats van dinsdag 6 augustus tot en met donderdag 8 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer. Ze zijn daarbij vrij om elke dag een andere afstand te kiezen. De starttijden zijn dagelijks vanaf 09.00 uur en aankomsttijd is uiterlijk 17.00 uur. Inschrijving kost 8 euro; voorinschrijving kost 6,50 euro tot 1 augustus. Vanwege het jubileum is er onderweg een verrassing. Inschrijven via www.denbolder.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen