‘Wat een ontzettend gaaf feest!’

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Alexander de Peffer

Zaterdagavond 20 uur. Zware concurrentie vanuit Tel Aviv, waar Nederland op het punt staat het Eurovisie Songfestival na 44 jaar in de wacht te slepen. De prijsuitreiking van de Wollukse Kwis steekt daar wat schril tegen af. Toch kiest Waalwijk massaal voor een avondje uit op de Markt. Waar vorig jaar nog honderden quizdeelnemers de prijsuitreiking ‘Vrienden van de Wollukse Kwis’ bijwonen, zijn het er nu duizenden. En om 22 uur volgen ze via het ledscherm alsnog Duncans topoptreden.

Het is ons DNA ten voeten uit: eerst de kat uit de boom kijken om daarna massaal naar de F-site te hollen. Een enkeling trekt uit de beide zaterdagse evenementen zelfs de conclusie dat het songfestival volgend jaar niet in Amsterdam of Rotterdam, maar gewoon in Waalwijk kan plaatsvinden. Hoezo Waalwijk evenementenstad?

De duizenden bezoekers komen niet voor niets. De Deurzakkers, Martin Stone en Jeroen van Zelst zingen de avond aan elkaar. En hoe? De sfeer komt er met bekende meezingers al snel in. Rond tien uur zingt de familie Van Mierlo hun Wolluks volkslied, waarmee ze vorig jaar in de prijzen vielen. In vlot tempo volgt daarna de uitslag. In totaal zijn een kleine tweeduizend punten te verdienen. De poedelprijs is voor de Biereliertjes met 417 punten. De eerste prijs is voor de Barry’s met 1.374 punten. Het team bewijst hiermee dat hun overwinning in 2018 geen toevalstreffer is geweest. Teamcaptain Fabienne Damen is bij het in ontvangst nemen van de wisselbeker zichtbaar geëmotioneerd. Het hele team is op het podium aanwezig.

De familie Van Mierlo zingt het Wolluks volkslied

Inge Kleijngeld maakt dezelfde avond bekend dat de derde editie van de Wollukse Kwis in 2021 zal plaatsvinden, over twee jaar dus. Inge: ‘we willen een quiz met kwaliteit, we willen de formule niet overhaast uithollen en we willen gretige deelnemers. Wanneer we dit jaarlijks doen is de kans aanwezig dat mensen ervoor kiezen om ook eens een jaartje over te slaan.’

De complete einduitslag is binnenkort te zien op de website van de WK. Ook alle vragen en opdrachten volgen nog. De tien beste teams zijn:

 

  Team Teamcaptain Punten
1 De Barry’s Fabienne Damen 1374
2 Mr. Ecker Ilse Langermans 1340
3 The Great Escape P. Rijken 1336
4 IQ vissticks Wendy Baelemans 1324
5 Alles zoeken en Gebruiken Carla van Houten 1320
6 Dreuggoed H.M.A. v.d. Meijs 1306
7 Team Pedalit Edgar van Mierlo 1302
8 De Mierenhoop Gerard van Mierlo 1297
9 Pro_Install Letty van Campen 1288
10 EllenBee Els van Bruggen 1284

 


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden