KWF-collecteteam Waalwijk zoekt versterking

Foto:

WAALWIJK – Alleen al in Waalwijk krijgen elk jaar 288 mensen de diagnose kanker. Daarom is het zo belangrijk dat collectanten al 70 jaar geld ophalen voor KWF. Het KWF-collecteteam van Waalwijk zoekt organisatoren die van deze jubileumeditie een succes willen maken.

In de 1e week van september komen er 211 vrijwilligers in Waalwijk in actie. Zij collecteren huis-aan-huis en op straat voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalden zij in Waalwijk € 16.900,- op. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 1 t/m 7 september. De 70e collecte wordt extra bijzonder. Wel zijn er één of meerdere coördinatoren nodig om deze collecte weer te kunnen organiseren.

Waalwijk in actie voor KWF

Het KWF-team in Waalwijk organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek belangrijk is. In een paar uurtjes draag je direct, in je eigen gemeente, bij aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog altijd 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!

Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Waalwijk? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw, via tel. nummer 06 22 51 00 74 of [email protected].


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen