De Barry’s zijn er helemaal klaar voor

Foto: Wollukse Kwis

Captain Fabienne Damen en teamlid Jac Vermeer reageren gespeeld verbaasd wanneer er naar hun quiztactiek wordt gevraagd: ‘Hebben we die dan?’ En na enig aandringen: ‘Natuurlijk hebben we onze tactiek’. En ook dit keer gaan ze goed voorbereid aan de slag. Er moet tenslotte een titel verdedigd worden.

Ze opereren vanuit een goed toegeruste locatie: basisschool Baardwijk. Ze hebben letterlijk een kar vol chromebooks en een uitgekiend schema op het whiteboard in hun klaslokaal. Het team kent een gemêleerde samenstelling met tien geboren en getogen plaatsgenoten. En ze gooien in de loop van het jaar geen telefoonnummers meer weg. ‘Je weet nooit welke hulplijn je zomaar ineens nodig hebt’, legt Jac Vermeer uit.

De belangrijkste tip voor de andere teams komt inmiddels bekend voor: niet hals over kop starten. Ze leggen het met een voorbeeld uit. Fabienne Damen: ‘Vorig jaar moesten we bij de Plus artikelen met een bepaalde totaalwaarde verzamelen. Bijna alle teams liepen de hele winkel te doorzoeken. Dat kostte ze veel tijd. Wij hadden vooraf op internet prijzen opgezocht en waren met een kort boodschappenbriefje al snel klaar.’ Handig is ook om iemand aan te wijzen die ervoor zorgt dat het boek om kwart voor elf helemaal op orde is.

31 Maart vertegenwoordigden de Barry’s Waalwijk in de ‘Championsleague der quizzen’, de Brabantse Dorpenquiz in Veghel. Ze eindigden als 36ste van de 51 deelnemers. De vragen waren van een vergelijkbaar niveau als hier, maar de entourage was helemaal anders: teams van vijf personen en allemaal samen in één grote zaal. ‘We kregen er toen wel weer zin in om in Wolluk aan de slag te gaan.’

De prijsuitreiking van vorig jaar blijft het team van de Barry’s achtervolgen. Vorig jaar waren de meeste leden van het team al naar huis toen bekend werd dat de Barry’s de winnaars waren. ‘Maar we hebben spijt betuigd’’. En hun goede wil bleek onlangs nog in Veghel, waar de quiz om vijf uur eindigde. De prijsuitreiking was ‘s avonds. ‘Sommigen van ons moesten echt naar huis, maar ze kwamen er vanuit Waalwijk allemaal voor naar Veghel terug. En dit jaar hebben we afgesproken dat iedereen die op 11 mei meedoet ook 18 mei beschikbaar is.’

Op hun beurt hebben de Barry’s twee tips voor de organisatoren van de Wollukse Kwis. Zorg voor goed weer en kom met een vraag waar de honderd deelnemende teams elkaar voor nodig hebben. Ze weten het nog niet, maar ze worden op hun wenken bediend.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen