De tweede Wollukse Kwis op zaterdag 11 mei

Foto: Wollukse Kwis

Eigenlijk waren de organisatoren achter de Wollukse Kwis van vorig jaar niet van plan om dit jaar een nieuwe quiz op poten te zetten. ‘Om de twee jaar’ was het idee. Maar ze waren snel om na alle enthousiaste reacties, die op de eerste editie volgden.

Wat vorig jaar gebeurde was ook typisch Wolluks. Bij de aankondiging van het evenement waren de reacties aarzelend. Na een maand hadden zich de eerste twintig teams aangemeld. Dat hield niet over. Een tijdje later sloot de inschrijving met 75 deelnemende teams. In vergelijking met buurkernen als Loon op Zand, Kaatsheuvel of Dongen nog altijd een bescheiden aantal. Maar zoals vaker was het in Wolluk eerst even de kat uit de boom kijken om er daarna vol voor te gaan. Een uur na de opening van de inschrijving voor de komende editie kwam het maximale aantal teams al in zicht: de honderd was al in aantocht.

De opzet van de quiz op 11 mei is in grote lijnen identiek aan die van vorig jaar. Natuurlijk zijn er andere vragen, opdrachten en doe-opdrachten op andere locaties. Allicht. Je kunt tenslotte niet elk jaar ‘maauwen op de mèrt’. Alhoewel… Opnieuw zijn er ruim duizend vragen en opdrachten. Voor ongeveer een derde is kennis van Waalwijk handig. De rest is algemener en varieert misschien wel van eponiemen tot de brexit of van sokophouders tot nummerborden. Wat ons vorig jaar is opgevallen is dat veel teams erg afhankelijk zijn van hun computer. Niemand bedacht dat de vragenmakers daar tamelijk handig op in zouden kunnen spelen. En misschien gebeurt dat dit jaar ook wél. Zorg daarom voor een veelzijdig samengesteld team en organiseer je hulplijnen. Weten jij of je iPad veel wie er in de vierde elftal van RWB voetballen. Ook de tientallen sponsors van de quiz zullen je vragen stellen waarbij een beetje hulp van buitenaf handig is.

Net zoals vorig jaar zijn auto’s als vervoermiddel verboden. Op 11 mei heerst de fiets van Besoyen tot Baardwijk en van ’s Heike tot en met het centrum. Met een goede planning kun je dan toch heel ver komen. Vorig jaar waren er enkele teams die alle duizend vragen en opdrachten op tijd hebben afgekregen. Wanneer je team naast heel veel lol ook een winnaarsmentaliteit heeft, is goed organiseren wel een must. Misschien is een draad met wasknijpers op de thuislocatie zo gek nog niet.

Binnenkort wordt één opdracht vanwege de nodige voorbereidingstijd via de website van de Wollukse Kwis al vrijgegeven. Op de quizdag zelf verschijnen daarnaast twee forse vragen al om 12 uur ’s middags op onze site. Voor wie zich alvast wil opwarmen. Op woensdag 8 mei worden de teamcaptains ’s avonds in de bovenzaal van De City ingelicht over alle ins en outs van de Wollukse Kwis. Wordt vervolgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen