Activisten betreden arena paardenshow Raveleijn de Efteling, show stilgelegd

Foto: YouTube Looopings

KAATSHEUVEL – Dierenactivisten sprongen zondagmiddag met spandoeken in de arena tijdens de voorstelling van de paardenshow Raveleijn in de Efteling. Dat meldt Looopings op hun website.

De show werd stilgelegd en via de omroepinstallatie werden de toeschouwers verzocht om de tribunes te verlaten. Acteurs probeerden de demonstranten vervolgens te verjagen.

Op de bordjes stonden teksten als “Efteling toont geen respect voor paarden” en “Efteling stop met paarden in brand steken”. De activisten, onderdeel van de Vegan Strike Group, zijn boos vanwege een stunt met een brandend paard. Hoewel de stunt al sinds 2013 in de show zit, ontstond afgelopen week commotie nadat de Partij voor de Dieren de kwestie aan de kaak stelde. De demonstranten worden nu vastgehouden in afwachting van de politie vanwege het verstoren van de openbare orde. Het gebied rond de arena is op dit moment afgesloten voor publiek.

NVWA

Na een extra inspectie concludeerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat de dieren goed verzorgd worden en geen stress of letsel ondervinden van de stunt. De Efteling benadrukte eerder al dat het welzijn van de dieren op de eerste plaats komt.

Bron: Looopings


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden