PLUS Stephan van Engelen gaat twee prikkelarme uren invoeren voor mensen met een autistische stoornis

Foto: PLUS Stephan van Engelen

PLUS Stephan van Engelen uit Waalwijk gaat vanaf volgende week donderdag twee prikkelarme uren invoeren voor mensen met een autistische stoornis in het autistische spectrum, zoals PDD NOS. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Dat gaat gebeuren op de donderdag tussen 08.00 en 10.00 uur. De muziek wordt uitgezet en het vullen van de vakken wordt tot een minimum beperkt. Zelfs de piepjes van de kassa zetten ze zo zacht mogelijk.

Het idee van deze twee prikkelarme uren kreeg hij aangereikt door een klant met autisme die zich meldde aan de infobalie. Hij had het ideeënformulier ‘Prikkelvrije koopuren’ bij zich en vroeg of Stephan hem daar eens keer over wil bellen. Na telefonisch contact zijn Stephan, de man en zijn begeleidster samen gaan brainstormen. Klanten kunnen niet worden weggehaald maar een hoop andere dingen wel. Ook kwam naar voren dat autisten een plattegrond erg op prijs stellen omdat ze dan kunnen zien waar alles staat.

Dementievriendelijk

Eerder ontving PLUS Stephan van Engelen het certificaat Samen Dementievriendelijk. De supermarkt ontving de sticker en het certificaat uit handen van Ria Wijnen, voorzitter Alzheimer Nederland, regio Midden-Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen