Inschrijving Drunens Wandelfestival 2019 geopend

Foto: Drunens Wandelfestival

DRUNEN – De inschrijving voor het Drunens Wandelfestival op zaterdag 22 juni 2019 is op 1 april via de website van start gegaan. Dit jaar kunnen ook rolstoelgebruikers deelnemen aan het evenement. Naast de drie langere wandelafstanden (8, 16 en 25 km) is er speciaal voor hen een verharde route uitgezet (4 km).

Groter dan ooit

Het Drunens Wandelfestival wordt gehouden ten bate van Pink Ribbon. Het evenement kent sinds 2018 een nieuwe hoofdsponsor en daarmee een grotere opzet. Niet alleen zijn er meer wandelafstanden voor de deelnemers, ook is er een compleet festival om de tocht heen opgezet. Dit alles vindt plaats op de sportvelden van HV Avanti en FC Drunen aan de Torenstraat 146-150 in Drunen.

Mooie routes uitstippelen

De organisatie is druk doende om er weer een geslaagd evenement van te maken, vertelt voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen Tegen Kanker. “We zijn alweer bezig met het uitstippelen van mooie wandelroutes. Nieuw is dit jaar de wandellus van 4 kilometer over verharde paden, speciaal voor rolstoelgebruikers. Ook dit jaar pakken we op het festival uit met muziekoptredens en foodtrucks.”

Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

De voorzitter bracht onlangs een bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis om te zien waar het ingezamelde geld van het wandelfestival van 2018 naar toe is gegaan. “Dit wordt besteed aan onderzoek dat zich richt op betere therapieën waardoor kankerpatiënten meer effect en minder schade van hun behandelingen ondervinden. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet automatisch bij de andere. We zijn -mede door dit bezoek- zeer gemotiveerd om dit jaar nog meer geld op te halen.”

100% naar het goede doel

Het inschrijfgeld voor de wandeltocht bedraagt € 10,- per persoon. Inschrijven kan persoonlijk of per groep. De organisatie, stichting Wandelen tegen Kanker, doneert het complete inschrijfgeld aan het goede doel. Met kleine roze spaarvarkens, Pink Piggies, haalt de organisatie in de aanloop naar het evenement al geld op voor het goede doel. Op het festivalterrein kunnen spaarders hun volle spaarvarkens inleveren en een nieuwe krijgen.

Roze polo’s

Wandelaars kunnen bij hun inschrijving een roze polo en/of badge bestellen. De badge wordt elk jaar gemaakt en is een collectorsitem. De polo is zonder jaartal, maar met logo van het evenement. De polo kost €17,50 en de badge € 4,-. Meer informatie op www.drunenswandelfestival.nl.

Vrijwilligers

Om het wandelfestival in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie nog wel op zoek naar vrijwilligers. “Niet alleen voor de op- en afbouw, maar ook voor diverse taken op de dag zelf. Wie niet zelf kan of wil wandelen, kan als vrijwilliger toch zijn bijdrage leveren aan een prachtig evenement voor al die mensen met kanker.” Aanmelden kan via het contactformulier op de website.

article
90031
Inschrijving Drunens Wandelfestival 2019 geopend
DRUNEN – De inschrijving voor het Drunens Wandelfestival op zaterdag 22 juni 2019 is op
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190402/inschrijving-drunens-wandelfestival-2019-geopend/
2019-04-02T10:51:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/04/02105800/wandelfestival.jpg
Nieuws, Sport