Indrukwekkende staalconstructie De zes Zwanen zichtbaar

EFTELING - In het sprookjesbos word hard gewerkt aan het nieuwe sprookje
EFTELING - In het sprookjesbos word hard gewerkt aan het nieuwe sprookje "De Zes Zwanen". FOTO EFTELING - LEVIN DEN BOER
Foto: Efteling - Levin den Boer

In het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, verrijst het 30e sprookje: De zes Zwanen. Op dit moment is de constructie van het slot, bestaande uit 29.000 kilo staal, volledig te zien.

In 1951 werd een ander slot in het Sprookjesbos opgebouwd namelijk het kasteel van Doornroosje. Met de techniek en materialen van toen werd het kasteel van een stevige houten basis voorzien. De Efteling bouwt voor de eeuwigheid en werkt daarom nu met een stalen constructie in plaats van hout. Het slot zal centraal staan in het sprookje over De zes Zwanen. Vanaf dit najaar is het nieuwste sprookje te bewonderen in het Sprookjesbos.

Bouwplanning

Op een gebied van 1.500 m², gelegen tussen de sprookjes van Sneeuwwitje en Assepoester, wordt gebouwd aan het nieuwe sprookje De zes Zwanen. Op dit moment is de staalconstructie van het 350 m² grote slot helemaal opgebouwd en zal de komende tijd omgetoverd worden tot een echt kasteel. Vanaf dit voorjaar wordt het landschap rondom het sprookje ingericht en aangeplant. In het totaal zullen er duizenden Asters bloeien in het Sprookjesbos. Later dit jaar vinden natuurlijk ook de zwanen hun weg in en om het slot.

Het verhaal

Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen