Human Library ontvangt Anja Reijns als levend boek

Anja Reijns
Foto:

Op zaterdag 23 maart zal de eerste Human Library in de bibliotheek van Waalwijk van 14.00 – 17.00 uur plaatsvinden. Een van de deelnemers van de Human Library Anja Reijns, paranormaal therapeut met als motto paranormaal = heel normaal.

”Wilt u meer van Anja weten, haar werkwijze en over paranormale aspecten kom dan vrijblijvend langs zodat u alle vragen waarmee u al een poosje rond loopt kunt stellen en Anja u zo goed mogelijk uitleg wil geven van haar werk en haar werkwijze.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 23 maart naar de bibliotheek van Waalwijk en schrijf u zelf in voor “het boek Anja Reijns.

Wat is Human Library

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een transseksueel, hoe het is als je moeder slechthorend is, als je een lichamelijke beperking hebt, MS, ongewenst kinderloos zijn, Doula, kaal door het leven, Paranormaal = Heel normaal, zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Hoe leen je een levend boek?

  1. Ga naar een Human Library evenement
  2. Blader door de catalogus en kies een Boek
  3. Registreer uzelf bij de Human Library Balie
  4. Een vrijwilliger zal u voorstellen aan het Boek
  5. U heeft 20 minuten met het Boek te besteden.

Er zijn vrijwilligers ter plaatse om te helpen indien gewenst.

Een vrijwillig gesprek

Deelname aan de Human Library is vrijwillig en de lezers dienen open te staan voor een gesprek. Het is een ontmoeting, waarbij het gesprek alle kanten op kan gaan, maar de basis voor het gesprek vormt de titel (en daarmee het vooroordeel) van het levende boek, bijvoorbeeld ‘Dakloos’ of ‘Transgender’. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als ‘verhalen vertellen’, maar als een echte dialoog. Ook de lezer komt aan het woord en kan gericht vragen stellen.

Wij zien u graag bij de eerste editie van Human Library.

article
89226
Human Library ontvangt Anja Reijns als levend boek
Op zaterdag 23 maart zal de eerste Human Library in de bibliotheek van Waalwijk van
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190316/human-library-ontvangt-anja-reijns-als-levend-boek/
2019-03-16T11:38:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/08/16103355/anja2018.jpg
anja reijns, Human Library, Paranormaal
Nieuws