Ruiming en herinrichting Algemene Begraafplaats Sprang-Capelle officieel afgerond

Foto: Gemeente

Op maandag 11 maart is er bij het verzamelgrafmonument op de Algemene Begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle een krans gelegd namens de gemeente Waalwijk, heemkundevereniging Sprang-Capelle en de directie van Verhagen Kaatsheuvel.

De ruiming en herinrichting van de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle is met de kranslegging bij het verzamelgrafmonument officieel afgerond

Het monument, waar 293 overledenen een nieuwe rustplaats hebben gevonden, ziet er prachtig uit volgens de nabestaanden die aanwezig waren bij de kranslegging.  Een enkele zerk of grafsteen is bij het monument geplaatst. Ze zijn bijzonder van vorm, of de naam – Punselie – is te mooi om die aan de vergetelheid prijs te geven. Heemkundevereniging Sprang-Capelle heeft de keuze gemaakt.

Door het ruimen zijn er 577 graven beschikbaar gekomen voor nieuwe bijzettingen. Daarmee is het verhaal echter niet afgerond. Zo krijgt de monumentale laan, bezaaid met kiezelstenen, een verharde strook voor mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel of rolstoel.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden