Drempels Weg op obs de Hoef-Hugo

Foto:

Maandag 18 februari stond in groep 7/8 van de Hugo in het teken van Drempels Weg. De leerlingen kregen informatie over het leven met een lichamelijke beperking, over de belemmeringen, maar zeker ook de hulpmiddelen en mogelijkheden.

De ochtend startte met een deel theorie, hier werd informatie gegeven, beeldmateriaal bekeken, en vragen vanuit de groep beantwoord.  Intussen werden enkele ruimtes in de school klaargemaakt voor het praktische deel van de ochtend. Het podium voor de voorstelling van groep 1/2 werd even gebruikt om de stoelen op te zetten.

Na een korte pauze mochten de leerlingen zich gaan inleven. De leerlingen zijn in 4 groepen gaan ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

Onder begeleiding van de vrijwilligers van Drempels weg hebben zij ervaren hoe het is om met een taststok te lopen en obstakels tegen te komen en ze hebben goalball gespeeld. Beide onderdelen met brillen op, zodat zij ook echt niets meer zagen. Een ander onderdeel was het werken met één hand. Er werd een hand vastgebonden op de rug en de leerlingen moesten o.a. een knoop dichtmaken, een deksel van een pot afdraaien en appels schillen met één hand. Een lastige opdracht, maar door de hulpmiddelen toch zeker wel te doen. Het vierde onderdeel was de rolstoelrace, hier werd eerst geoefend en vervolgens een parcours afgelegd, waar soms wat hulp geboden werd.

De ochtend werd afgesloten met een stukje evaluatie. De reacties vanuit de groep waren allemaal positief. Er werden mooie conclusies getrokken en afspraken gemaakt. Zo zouden zij er voortaan goed op letten dat zij hun fiets of iets anders niet midden op een stoep plaatsen, zodat het geen obstakel is voor slechtzienden, blinden of mensen in een rolstoel.

Complimenten aan de organisatie, een tiental vrijwilligers die er een zinvolle, leerzame ochtend van hebben gemaakt voor groep 7/8 van obs de Hoef-Hugo, locatie de Hugo.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.
article
88235
Drempels Weg op obs de Hoef-Hugo
Maandag 18 februari stond in groep 7/8 van de Hugo in het teken van Drempels
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190221/drempels-weg-op-obs-de-hoef-hugo/
2019-02-21T15:23:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/02/21134820/drempels-weg.jpg
Nieuws