Berichten uit Waspik (week 8)

Foto: bramfietst.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 8 – 2019

Alles Kids carnaval

WASPIK – Op vrijdag 22 februari vindt er een carnavalsfeest plaats van Alles Kids in Den Bolder in Waspik. De zaal is helemaal in carnavalssfeer aangekleed. DJ Pim draait de leukste feesthits; de dresscode voor de avond is natuurlijk carnaval. Er is een Mister en Miss Carnaval verkiezing. De avond duurt van 18.30 uur tot 20.30 uur. De discoavond is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8. De toegang bedraagt 3 euro.

Carnavalsbal

WASPIK – Carnavalsvereniging De Neefjes organiseert op zaterdag 23 februari in samenwerking met buurthuis ’t Schooltje in Waspik een carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. De middag in ’t Schooltje met als thema ’Haddum Deur?’ duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur; iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er is carnavalsmuziek van een DJ en er is live muziek.

CD Songfestival

WASPIK – Van alle deelnemers die hebben opgetreden tijdens het Songfestival dat Stichting Jeugdcarnaval Waspik op zaterdag 16 februari organiseerde, is een CD gemaakt. Het schijfje met daarop de zestien nummers is te koop voor 11 euro in Waspik bij Slagerij Snels en ’t Carmelietje. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Maonberaod

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik houdt op vrijdag 22 februari een openbare vergadering in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De avond staat in het teken van een evaluatie van het Songfestival en een vooruitblik op carnaval. Ook wordt er gestemd op het motto voor carnaval 2020. Mensen die mee willen praten zijn voor dit ‘Maonberaod’ welkom om 20.30 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Waspik op z’n best

WASPIK – De talentenshow Waspik’s got Talent op zaterdagmiddag met carnaval krijgt in Waspik dit jaar extra cachet. Op zaterdag 2 maart vindt de eerste editie van Waspik op z’n best plaats. Verschil is dat niet alleen kinderen, maar ook hele gezinnen mee kunnen doen; optredens van alleen volwassenen zijn niet toegestaan. Er kan gezongen en gedanst worden, maar ook andere acts zijn mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]. Er is plaats voor vijftien optredens. Deelname is gratis. De winnaar mag een middag geheel verzorgd taarten gaan bakken bij Patisserie Corné.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 23 februari gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 24 februari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Bonte avond

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert in samenwerking met De Stroming op vrijdag 1 maart een carnavalsavond voor 65-plussers uit het dorp. Het is de vijfde keer dat de avond plaats vindt met medewerking van muzikanten en zangers. Thema dit jaar is Tirol. Gezien de te verwachten drukte raadt de organisatie aan om kaarten voor 5 euro te kopen bij de receptie van De Stroming. De avond begint om 19.00 uur.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Programma carnaval Waspik

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik heeft van vrijdagavond 1 maart tot dinsdagavond 5 maart een vol programma met carnavalsactiviteiten in Den Bolder in Waspik. Het complete programma is te vinden op www.carnavalwaspik.nl.

Stichting Jeugdcarnaval Waspik werkt met voorverkoop munten

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert de algemene carnavalsactiviteiten in Waspik (Maoneblusserslaand). Op vrijdag 1 maart kunnen mensen tussen 19.00 uur en 21.00 uur munten kopen bij Den Bolder in Waspik tegen een voordelig tarief (2,10 euro); de normale prijs tijdens carnaval is 2,20 euro. Naast het financiële voordeel is een groot voordeel dat mensen tijdens carnaval niet in de rij hoeven te staan. Pinnen is tijdens deze voorverkoop mogelijk. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Carnavals-ID

WASPIK – Tijdens carnaval worden er in Den Bolder in Waspik dagelijks discoavonden georganiseerd voor jeugd vanaf groep 6 tot en met 15 jaar. Om te zorgen dat alleen jeugd van deze leeftijd binnenkomt, gaat de organiserende Stichting Jeugdcarnaval Waspik weer werken met carnavals-ID pasjes. Jeugd kan zo’n pasje op vrijdag 1 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur in Den Bolder in gratis laten maken. Ze dienen een pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Naast dit pasje kan jeugd toegang krijgen tot de disco met een eigen legitimatiebewijs of een bewijs van inschrijving op het paspoort van de ouders. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Lezing Russische Revolutie

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op dinsdag 12 maart een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door de Drunense taalkundige Yoïn van Spijk. Hij vertelt over het dialect in de Langstraat en wat daar van over blijft. Waspikker Jan Boons zingt liedjes in Waspik dialect. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Opschoondag

WASPIK – Stichting Platform Waspik organiseert in samenwerking met de gemeente Waalwijk op zaterdag 23 maart een Opschoondag in Waspik. De dag wordt gehouden in het kader van de nationale week van Nederland Schoon. Om 09.00 uur wordt er vanuit de Dorpsboerderij gestart om zwerfvuil op te gaan ruimen. Rond 11.30 uur moet alles klaar zijn en is er drinken en wat te eten voor de vrijwilligers. Mensen die mee willen helpen kunnen zich aanmelden bij Johan de Hond: tel. 06-49803888 of mail [email protected].

JeugdKwizz Waspik

WASPIK – Het nieuwe initiatief JeugdKwizz Waspik wordt gehouden op zaterdagmiddag 18 mei. Teams van jongens en meiden van 8 tot en met 13 jaar gaan de strijd met elkaar aan met vragen en opdrachten door het hele dorp. Per team mogen maximaal twee ouders als begeleiding meedoen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 26 mei in Den Bolder. Teams van minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers kunnen zich tot 31 maart voor 10 euro aanmelden via [email protected].

 

article
88034
Berichten uit Waspik (week 8)
Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 8 – 2019 Alles Kids carnaval WASPIK
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190216/berichten-uit-waspik-week-8-2019/
2019-02-16T16:39:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/05/28095230/Waspik.jpg
agenda waspik, berichten, den bolder, waspik
Nieuws