Asielhond Dingo zoekt een nieuwe baas!

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Pitbulls hebben niet altijd zo’n goede naam, maar Dingo is beslist een hond met een topkarakter. Vriendelijk, slim, aanhankelijk, noem maar op. Hij zit bijvoorbeeld dolgraag op schoot en als dat te ingewikkeld wordt – hij is best zwaar – neemt hij ook genoegen met een lekker knuffelpartijtje.

Deze forse jongen heeft een vreemde voorgeschiedenis. Als pup zijn hij en zijn broertje uit logeren gegaan, omdat hun baas even niet voor ze kon zorgen, maar nu na vijf jaar zijn ze nog steeds niet opgehaald! Helaas zijn de “opvangbazen” op dit moment niet langer in staat de honden de tijd en aandacht te geven die ze nodig hebben. Vooral Dingo is een echte gezelligheidshond en daarom hebben ze hem naar het asiel gebracht. Wat ze overigens erg betreuren. Ze hopen van harte dat hij bij een nieuwe baas die aandacht wel krijgt.

Dingo is nooit alleen geweest en het blijkt dat hij daar slecht tegen kan. Hij wil dolgraag gezelschap. Hij houdt van kinderen, van beweging, van naast de fiets lopen en is gek op denkspelletjes. Eigenlijk houdt hij van alles, als hij maar niet in zijn eentje is. En het liefst zou hij geplaatst worden bij een andere hond, bij voorkeur een teef. Wel moet de baas sterk in zijn schoenen staan, want omdat Dingo zo’n flinkerd is, heeft hij wel de juiste leiding nodig.

Denkt u dat u precies de goede baas voor Dingo bent, kom dan eens kennis met hem maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Of bel 0416 333964.

Dingo krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.