Zere kaken van het lachen bij Tonpraoten v.v. Baardwijk

Een bomvolle kantine van de voetbalvereniging Baardwijk ging er afgelopen vrijdag eens goed voor zitten. In het kader van het 100-jarig bestaan van de Waalwijkse vereniging organiseerde de jubileumcommissie een tonpraotavond met als doel om geld in te zamelen voor de jubileumactiviteiten in het laatste weekend van maart.

Met de inbreng van een aantal sponsoren en het geheel belangeloos optreden van 5 tonpraoters wordt terug gekeken op een zeer geslaagde avond. Maar het draaide vooral om ‘de lach’. De v.v. Baardwijk, is bekend als een sportieve vereniging waar gezelligheid hoogtij viert maar dat moest wel waar gemaakt worden. En dat is zeer gelukt. Zere kaken, pijn in de buik en tranen die over wangen rolden werd het deel van het steeds groter wordend enthousiasme van het aanwezig publiek.

Baardwijker Hans Richters mocht van presentator René van Boxtel als eerste de ton beklimmen. Tal van bekende Baardwijkers passeerden de revue, in voor het publiek herkenbare situaties. Cees Coolen, een van de nestors van het Brabantse gilde tonpraoters, verhaalde over ‘zijn Joke’ maar ook zijn verhaal over zijn sollicitaties kon op veel bijval rekenen. Rien Bekkers in zijn creatie van Rinuske T(r)ap, de wielrenner, nam het publiek mee tijdens de wielerkoers waar geen doping nodig was om de lachsalvo’s door de kantine te latten schallen. Hans Eijkemans, Brabants kampioen tonpraoten en 16 x finalist, opende als ‘Hannes de Hulpburgemister’ officieel het jubileumjaar met het doorknippen van een lint dat al ‘tig’ keren eerder gebruikt was zoals te zien was aan de vele knopen. “We zijn niet voor niets in Waalwijk” aldus de hulpburgemister die verhaalde over zijn belevenissen op recepties en bezoeken aan jubilea. Je werd als het ware meegenomen in zijn verteltrant of dat je er zelf bij was geweest. Het publiek beloonde hem met een ovationeel applaus. Wichard de Benis kwam als deelnemer aan ‘de marathon van Waalwijk’ in de ton. Het was lach of ik schiet in de voordracht van de marathonloper. De marathon was volgens hem uitgezet langs alle monumentale gebouwen van Waalwijk. Met andere worden via het Raadhuisplein naar de St Jan en dan 88 keer op en neer!

Na de laatste tonpraoter mocht presentator René van Boxtel, die met de nodige humor de avond aan elkaar had gepraat, aan voorzitter Dennis Vos melden dat de avond voorlopig € 1.200,00 had opgebracht wat in zijn geheel besteed gaat worden aan een van de vele activiteiten tijdens de jubileumactiviteiten.

Tijdens de after-party werd nog lang nagepraat en nagelachen over deze fantastische avond. Waarbij menig keer werd gehoord. Volgend jaar weer?

gallery
87274
Zere kaken van het lachen bij Tonpraoten v.v. Baardwijk
Een bomvolle kantine van de voetbalvereniging Baardwijk ging er afgelopen vrijdag eens goed voor zitten.
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190126/zere-kaken-van-het-lachen-bij-tonpraoten-v-v-baardwijk/
2019-01-26T13:53:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/01/26133618/6D3A7458.jpg
Nieuws, Sport