Berichten uit Waspik (week 3)

Foto: bramfietst.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 3 – 2019

Lezing Russische Revolutie

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op donderdag 17 januari een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door de Waalwijkse historicus Jan van Oudheusden. Hij vertelt over de oorzaken, het verloop en de gevolgen van de Russische Revolutie. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Mamacafé Waspik

WASPIK – Mamacafé Waspik is een initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks gezellig samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 18 januari start het Mamacafé om 10.00 uur met voorlezen door een leesconsulente. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

Tonpratersgala

WASPIK – Op zaterdag 19 januari organiseert Den Bolder in Waspik het Tonpratersgala nieuwe opzet. Waar voorheen enkel tonpraters van buiten Waspik werden aangetrokken om het publiek te vermaken, zal ook dit jaar plaatselijk talent in de ton stappen. In de ton staan Cees Coolen, Marie Antoinette Rekkers, Ben van der Sangen, Peter Ritsema en René van Boxtel. De avond begint om 20.00 uur; kaarten zijn à 8,50 euro te koop bij Den Bolder en via www.denbolder.nl.

Carnavalskrant

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is bezig met de voorbereidingen van het Songfestival en carnaval. Ruim een week voor carnaval verschijnt in Waspik (Maoneblusserslaand) de jaarlijkse carnavalskrant. Mensen die iets leuks of interessants voor in de carnavalskrant te melden hebben, kunnen dit tot uiterlijk zondag 20 januari aanleveren via mailadres [email protected].

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 20 januari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Hendriksen uit Woudrichem.

Wielercafé

WASPIK – Als onderdeel van de campagne van Team Waspik voor Alpe d’HuZes 2019 wordt er op zaterdag 26 januari een Wielercafé gehouden in café d’Ouwe Haven in Waspik. Initiatiefnemers Stefan Montens, Jan Wagemakers en Nico de Cloe hebben een avond in het teken van wielrenner reregeld met een Wielerquiz en gasten als Hwmk Theuns uit Made (grootste collectie wielershirts ter wereld), Andy Marcelissen en een mystery guest. Ook is er een loterij in het thema. De avond begint om 19.30 uur. De inschrijving is gesloten.

Snoeidag

SPRANG-CAPELLE – Agrarische Natuurvereniging Slagenland organiseert op zaterdag 26 januari haar jaarlijkse snoeidag. De dag wordt dit jaar gehouden aan de Kruisvaart in Sprang-Capelle ter hoogte van de voormalige kassen van Jan Meijs. Er wordt gewerkt van 10.00 uur tot 14.00 uur; tussen de middag is er een warme lunch verzorgd door Maison Moes. Het gesnoeide hout wordt verdeeld onder de deelnemende vrijwilligers. Deelname vanaf 16 jaar is op eigen risico. Aanmelden vooraf bij Frans de Bont: tel. 06-22716926.

Waspik op z’n best

WASPIK – De talentenshow Waspik’s got Talent op zaterdagmiddag met carnaval krijgt in Waspik dit jaar extra cachet. Op zaterdag 2 maart vindt de eerste editie van Waspik op z’n best plaats. Verschil is dat niet alleen kinderen, maar ook hele gezinnen mee kunnen doen; optredens van alleen volwassenen zijn niet toegestaan. Er kan gezongen en gedanst worden, maar ook andere acts zijn mogelijk. Aanmelden kan tot 15 februari door een mail te sturen naar [email protected] Er is plaats voor vijftien optredens. Deelname is gratis. De winnaar mag een middag geheel verzorgd taarten gaan bakken bij Patisserie Corné.

Boldertheater

WASPIK – Boldertheater heeft op zaterdag 26 januari om 20.15 uur een concert van Ogham. De band maakt Keltische muziek en was al meerdere keren te gast bij Boldertheater. Dit programma staat in het teken van klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek en wat minder bekende traditionals. Kaarten zijn à 12,50 euro te koop via www.denbolder.nl.

Nieuwjaarsconcert

WASPIK – Den Bolder Blaasconcerten houdt op dinsdag 29 januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Den Bolder in Waspik. Aan het concert werken mee Da Capo uit het Land van Heusden en Altena onder leiding van Karel van Dee en Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken onder leiding van Nico Haneveld. De middag begint om 14.00 uur; de toegang is gratis. Meer info op www.denbolder.nl.

Voorverkoop Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 16 februari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te reserveren via [email protected] of te koop op de adressen Lijsterbesstraat 9 en Schoolstraat 13. Kaarten kosten 5 euro. Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is tot 27 februari een expositie te zien van werken van Lya van Irsel en Greta van Schooten. Van Irsel exposeert met werken in het thema Bomen; Van Schooten laat keramische werken zien. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

article
86750
Berichten uit Waspik (week 3)
Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 3 – 2019 Lezing Russische Revolutie WASPIK
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190111/berichten-uit-waspik-week-3-2019/
2019-01-11T18:09:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/05/28095230/Waspik.jpg
agenda waspik, berichten, den bolder, waspik
Nieuws