“Dank jullie wel” voor 2018!

Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is om mensen in Waalwijk, die dat nodig hebben, een steun in de rug te geven. Dat is alleen maar mogelijk doordat bedrijven en organisaties, maar ook uzelf, met ons meedenken en de helpende hand uitsteken.

Echt geweldig zoals u ons geholpen heeft dit afgelopen jaar en natuurlijk dit laatste kwartaal van 2018. Enorm veel particulieren, organisaties en bedrijven hebben ervoor gezorgd dat wij alle cliënten van de Voedselbank hebben kunnen helpen en daarbij ook een fijne Kerst hebben kunnen bezorgen.
Wij willen u dat graag vertellen en een enorm DANK U WEL zeggen tegen iedereen die ons heeft geholpen en vooral vragen: “blijf dat doen” in 2019 en hopelijk stimuleert en motiveert u iedereen om u heen om dit ook te doen!! Onze Vrijwilligers (die wij ook zeker willen noemen, want het is ongekend hoeveel werk zij verrichten) doen wat ze kunnen, maar we kunnen dit niet zonder U!!

Dank uw wel:

 • Infraligne Waalwijk: ook dit jaar weer een mooie Kerstactie waarbij alle cliënten een fijne bijdrage leveren aan een goede Kerst voor onze cliënten.
 • Actie comité Gereformeerde Kerken Sprang Capelle: dank u wel voor uw donatie.
 • PLUS Stephan van Engelen: een super actie in december met zó veel enthousiasme ook vanuit de klanten om ons te helpen, echt super!
 • Ladies Circle De Leest: verblijdde onze kinderen weer met een prachtig kerstcadeautje. Hele mooie actie waarbij onze kinderen hun wens opschrijven en in de Wenskerstboom hangen, en door andere kinderen in vervulling gaat. Kinderen voor Kinderen!!
 • Ook de kinderen van O.B.S. De Hoef en van de Juliana van Stolbergschool zijn weer zeer actief geweest tijdens hun jaarlijkse kerstactie voor onze Voedselbank. Geweldig!!
 • De gezamenlijke kerken Sprang Capelle hebben in juli een prachtige opbrengst gedoneerd.
 • Ingram Micro: bracht alle overgebleven plakken Tony’s Chocolonely’s – een enorme verrassing!
 • Diakonie NHG Baardwijk: ook een prachtige donatie! Echt heel fijn.
 • Cubiss: een verzameling ‘Leuk Lezen Boeken’ voor onze cliënten. Mogen we zomaar uitdelen!
 • Gezamenlijke Diaconieën: een mooi bedrag wat we naar behoefte kunnen besteden aan onze cliënten en voor nieuwjaar 800 oliebollen!! Wat een feest.
  Evenals van Poncho, ook dit jaar weer een geweldige financiële ondersteuning.
 • Plan4You: een prachtig ontwerp en bestickering van de Voedselbank-bus. U heeft ‘m vast al zien rijden. Wij zijn er trots op!
 • Kwetters: zorgde (zoals altijd) voor eieren voor iedereen, echter dit keer waren het ‘gouden eieren’- heel feestelijk!
 • Maton: elke week wordt al het karton/papier gratis verzameld en opgehaald en ook onze vuilcontainer wordt door hen verzorgd; hebben we geen omkijken naar. Zó goed!
 • Pro Install: een perfect draaiend computersysteem met prima back-up. Dit zorgt dat de communicatie goed geregeld is.
 • VERO: een zalig sinterklaas- én kerstcadeautje voor onze cliënten, maar ook voor onze Vrijwilligers die het ook zó verdienen!
 • DIVERSEN: dit klinkt oneerbiedig maar is absoluut niet zo bedoeld. We zouden heel graag al die lieve, spontane, geweldige initiatieven aan u noemen die “zomaar” binnen komen wandelen om iets af te geven of wat “zomaar” op onze bankrekening staat! Vaak zelfs zonder naam zodat we niet eens kunnen bedanken. Dozen vol lekkere sjaals, mutsen en wanten, een mand vol gekleurde kunststof appels, gevuld met pepernoten, een krat vol chocoladeletters, kratten vol kerststollen, een kerstpakket, een partij make-up/verzorgingsproducten. Echt GEWELDIG en zó hartverwarmend!

En niet te vergeten alle Donateurs (zowel financieel als producten) – u maakt dat wij al onze cliënten iedere week weer kunnen helpen en dat wij het ‘bedrijf’ op een positieve wijze draaiende kunnen houden. Namens het bestuur, alle vrijwilligers en vooral onze cliënten: DANK U WEL!!!

Wat nog komt

Rabobank De Langstraat: de gezamenlijke ‘Voedselverspilling-tegengaan-actie’, geïnitieerd door de Rabobank met alle voedselbanken in De Langstraat gaat door in 2019! Zó geweldig! We hebben het zó nodig! Want het stopt natuurlijk niet. Onze gezinnen zijn er iedere week en wij willen hen graag blijven helpen.
Voor 2019 hebben wij al een toezegging van de Gemeente Loon op Zand, De Efteling, van K.T.B.A. Kaatsheuvel en Aarts Plastics Waalwijk. De Rabobank blijft aan haar klanten vragen welk bedrijf of organisatie de volgende maanden voor haar rekening neemt en de voedselbanken in de Langstraat wil helpen.

Verder blijven we altijd vragen

Kijkt u eens in uw kast of kelder. Nog iets op te ruimen? U kunt altijd op vrijdag, tussen 09.00-12.00 uur bij de Voedselbank terecht met producten (uiteraard ongeopend en ruim voor de T.H.T.-datum) die wij graag aan onze cliënten doorgeven.

gallery
86638
"Dank jullie wel" voor 2018!
Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190107/dank-jullie-wel-voor-2018/
2019-01-07T15:24:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/01/07152333/Logistiek-team-met-nieuwe-bus.jpg
De Rijglaars, voedselbank
Nieuws