Berichten uit Waspik (week 2)

Foto: bramfietst.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 2 – 2019

Nieuwjaarsconcert

WASPIK – Het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak wordt gehouden op zondag 13 januari in Den Bolder in Waspik. Het concert begint om 11.30 uur; de toegang is gratis. Het concert staat onder leiding van dirigent Robert van Enschot. Na het concert is er gelegenheid om elkaar het beste voor 2019 toe te wensen. Dit alles in een ongedwongen sfeer. Ook worden er jubilarissen gehuldigd. Meer informatie is te vinden op www.harmoniewaspik.nl.

Voorverkoop Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 16 februari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te reserveren via [email protected]. Kaarten kosten 5 euro. Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Lezing Russische Revolutie

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op donderdag 17 januari een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door de Waalwijkse historicus Jan van Oudheusden. Hij vertelt over de oorzaken, het verloop en de gevolgen van de Russische Revolutie. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is van 9 januari tot 27 februari een expositie te zien van werken van Lya van Irsel en Greta van Schooten. Van Irsel exposeert met werken in het thema Bomen; Van Schooten laat keramische werken zien. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 13 januari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Carnavalskrant

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is bezig met de voorbereidingen van het Songfestival en carnaval. Ruim een week voor carnaval verschijnt in Waspik (Maoneblusserslaand) de jaarlijkse carnavalskrant. Mensen die iets leuks of interessants voor in de carnavalskrant te melden hebben, kunnen dit tot uiterlijk zondag 20 januari aanleveren via mailadres [email protected].

Tonpratersgala

WASPIK – Op zaterdag 19 januari organiseert Den Bolder in Waspik het Tonpratersgala nieuwe opzet. Waar voorheen enkel tonpraters van buiten Waspik werden aangetrokken om het publiek te vermaken, zal ook dit jaar plaatselijk talent in de ton stappen. In de ton staan Cees Coolen, Marie Antoinette Rekkers, Ben van der Sangen, Peter Ritsema en René van Boxtel. De avond begint om 20.00 uur; kaarten zijn à 8,50 euro te koop bij Den Bolder en via www.denbolder.nl.

Wielercafé

WASPIK – Als onderdeel van de campagne van Team Waspik voor Alpe d’HuZes 2019 wordt er op zaterdag 26 januari een Wielercafé gehouden in café d’Ouwe Haven in Waspik. Initiatiefnemers Stefan Montens, Jan Wagemakers en Nico de Cloe hebben een avond in het teken van wielrenner geregeld met een Wielerquiz en gasten als Henk Theuns uit Made (grootste collectie wielershirts ter wereld), Andy Marcelissen en een mystery guest. Ook is er een loterij in het thema. Inschrijven voor de quiz kan door een team van drie tot vijf personen aan te melden via [email protected]; kosten zijn 7,50 euro per persoon. De avond begint om 19.30 uur.

Snoeidag

SPRANG-CAPELLE – Agrarische Natuurvereniging Slagenland organiseert op zaterdag 26 januari haar jaarlijkse snoeidag. De dag wordt dit jaar gehouden aan de Kruisvaart in Sprang-Capelle ter hoogte van de voormalige kassen van Jan Meijs. Er wordt gewerkt van 10.00 uur tot 14.00 uur; tussen de middag is er een warme lunch verzorgd door Maison Moes. Het gesnoeide hout wordt verdeeld onder de deelnemende vrijwilligers. Deelname vanaf 16 jaar is op eigen risico. Aanmelden vooraf bij Frans de Bont: tel. 06-22716926.

Boldertheater

WASPIK – Boldertheater heeft op zaterdag 26 januari om 20.15 uur een concert van Ogham. De band maakt Keltische muziek en was al meerdere keren te gast bij Boldertheater. Kaarten zijn à 12,50 euro te koop via www.denbolder.nl.

Nieuwjaarsconcert

WASPIK – Den Bolder Blaasconcerten houdt op dinsdag 29 januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Den Bolder in Waspik. Aan het concert werken mee Da Capo uit het Land van Heusden en Altena onder leiding van Ton van der Lee en Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken onder leiding van Nico Haneveld. De middag begint om 14.00 uur; de toegang is gratis. Meer info op www.denbolder.nl.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

article
86507
Berichten uit Waspik (week 2)
Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 2 – 2019 Nieuwjaarsconcert WASPIK – Het
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190103/berichten-uit-waspik-week-2-2019/
2019-01-03T16:49:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/05/28095230/Waspik.jpg
agenda waspik, berichten, den bolder, waspik
Nieuws