Weekmarkt Waalwijk verhuist in 2019 naar het Raadhuisplein, herinrichting plein noodzakelijk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

In het tweede kwartaal van 2019 verhuist de weekmarkt naar het Raadhuisplein in Waalwijk. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De gemeente heeft in overleg met vertegenwoordigers van de markt en het centrummanagement de knoop doorgehakt. De weekmarkt van Waalwijk verhuist naar het plein voor het voormalige stadhuis zodat markt en centrum elkaar kunnen versterken.

Het plein wordt heringericht. Zo zal de ‘tafel’, een verhoging op het Raadhuisplein, ooit bedoeld voor evenementen, verdwijnen. Het graniet wordt vervangen door klinkers en er moeten stroom- en watervoorzieningen voor de marktkooplui worden aangelegd. Alles bij elkaar gaat dat 270.000 euro kosten. Een bedrag dat het college wil betalen uit de algemene reserve en de beleidsreserve.

Als de gemeenteraad begin volgend jaar zijn fiat geeft, gaan de werkzaamheden meteen van start. De sloop van de tafel staat op de planning voor januari of februari, voordat het carnavalsfeest losbarst. De herinrichting van het plein gebeurt na carnaval. Het Raadhuisplein moet uiterlijk 20 april weer in orde zijn, dan staat er een boeken- en platenbeurs gepland.

De markt op woensdag is de afgelopen jaren een paar keer verhuisd. De markt stond op het Unnaplein, bij het Broederklooster en nu op de parkeerplaats bij winkelcentrum De Els. Maar ook die laatste plek bracht de kooplieden niet wat ze ervan hadden verwacht.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen