Broodfonds De Langstraat heeft plaats voor nieuwe leden

Foto: Broodfonds

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 422 groepen waar 20.000 ondernemers aan meedoen. Regio De Langstraat heeft ook een broodfonds, er is nog plaats voor enkele nieuwe leden.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Heb je interesse in deelname aan broodfonds De Langstraat? Mail dan naar (vul mailadres in) dan nemen we contact met je op.

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER
article
86257
Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje
Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181220/broodfonds-de-langstraat-heeft-plaats-voor-nieuwe-leden/
2018-12-20T09:24:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/20092356/broodfonds.png
broodfonds
Nieuws, Zakelijk