Magisch Winterfeest zet Waalwijk in vuur en vlam

Flames of Chaos
Flames of Chaos
Foto: Qsimple

Waalwijk maakt zich op voor een spectaculair winterfeest. Wie van vlammend vuur, magische ontmoetingen, muzikaal vermaak en oliebollen houdt, moet op zondag 16 december, zondag 23 december en zaterdag 29 december in het centrum van Waalwijk zijn.

Waalwijk gaat op feestelijke en spectaculaire wijze richting kerst en jaarwisseling. Met dank aan de gemeente staat het centrum van de stad drie dagen bol van de activiteiten. De gemeente betaalt en jongerencentrum De Tavenu tekent voor de organisatie. Het centrum gaat helemaal los op 16, 23 en 29 december. Vorig jaar had in Waalwijk voor de eerste keer een winterfeest plaats. Dat smaakte naar meer, vonden ze bij de gemeente. En dus gaat het feest, met meer en ook andere activiteiten dan in 2017, de komende weekeinden op herhaling. Alles is gratis en voor niks te aanschouwen.

Winters Waalwijk

Het motto van 16 december is ‘Winters Waalwijk’. Van 13.30 tot 16.30 zijn acht verschillende acts te bewonderen, waarbij magische ontmoetingen met winterelfjes, de Witte Wensengel, Stuffy de Schoorsteenveger en de Sneeuwpop, de Zweefengel, de chique Natalia White, de zwevende White Dreams en Het Kleine Prinsesje centraal staan. Het is allemaal heel mooi en wonderlijk wat de acteurs en actrices laten zien. De acts zwerven door het centrum. Wel een vaste plek is er voor bigband Persi Swing Collective. Deze band zorgt voor de echte kerstsfeer met bekende kerstklassiekers die intussen iedereen wel kan meezingen.

In Vuur en Vlam

Echt spektakel biedt ‘Waalwijk in Vuur en Vlam’ op zondag 23 december. Het is ook allemaal echt vuur en vlam wat de klok slaat. Tien wonderbaarlijke, surrealistische en soms ook ongelooflijke acts staan er tussen 13.30 en 17.00 uur op het programma. Eyeburn is present met de Dance of Fire: vuur dans, acrobatiek, steekvlammen en een spetterende finale. De Vuurkar laat van alles zien wat een normaal mens niet zou durven. Heel veel vuur. Slagwerkgroep u’MTATA verplaatst zich als een nomadenstam met een merkwaardig voertuig door het centrum. Nog een topper is Pyromancer. Hij is een van de beste vuurspuwers ter wereld. De lengte van de vlammen uit zijn mond is verbazingwekkend. Mysterieus en onheilspellend is de Vlammende Riksha. En dat geldt eveneens voor Furious Fauns: vreemde boswezens met fakkels en brandende staven die zich verplaatsen op springstelten. Heel veel vuur is te zien bij de Fakir.

Oliebollen

Net als vorig jaar delen de burgemeester, wethouders en raadsleden op zaterdag 29 december oliebollen uit op de Markt en het Raadhuisplein. Bezoekers krijgen zo op een informeel wijze de mogelijkheid om samen terug te kijken naar het bijna voorbije jaar en vooruit te blikken naar 2019. Ze krijgen daarbij gezelschap van de Zingende Koks die over een muzikale menukaart beschikken met veel culinaire liedjes. De oliebollen worden uitgedeeld tussen 13.30 en 16.30 uur.

De Tavenu

“We hebben een mooi programma in elkaar kunnen zetten”, zegt Mari van Gelder, die bij jongerencentrum De Tavenu ook verantwoordelijk is voor de organisatie van het jaarlijkse Straattheaterfestival. Van Gelder beschikt over een breed netwerk en kent zijn pappenheimers in de wereld van het straattheater. Natuurlijk doet hij het niet alleen. Jongeren en vrijwilligers van De Tavenu gaan op de feestelijke dagen ook aan de slag. Ze bouwen de acts mee op, begeleiden de artiesten en zorgen voor de catering. Al die handjes zijn onmisbaar om van het winterfeest een succes te kunnen maken, vindt Van Gelder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen