Ook jouw gedicht kan in Waalwijk komen hangen!

De stichting DichterBijWaalwijk organiseert deze winter de tweede editie van de gedichtenwedstrijd. Bij de eerste editie werden een kleine 50 gedichten ingestuurd. Dit jaar hopen we op een nog groter aantal. De finalisten van de wedstrijd mogen op 31 maart 2019 hun gedicht voorlezen in de Leest.

Dus houd jij van poëzie of schrijf je weleens een gedicht? Dan is hier je kans om dat gedicht voor een groter publiek te laten horen. Van 15 december tot 15 februari kun je een gedicht insturen naar [email protected]. Het thema van dit jaar is ‘Een plek om te blijven’. Het gedicht mag maximaal 130 woorden bevatten. Jouw gedicht wordt door een jury beoordeeld. Die doet dat anoniem om een zo eerlijk mogelijk oordeel te krijgen.

Dit jaar nodigen we een aantal Waalwijkers uit om een stukje te schrijven over poëzie om jullie te enthousiasmeren. Onze eerste gast is Geert de Kort, secretaris van de PvdA Waalwijk.

“Ik heb lang gewerkt in Rotterdam. In het begin op de Westblaak. Van daaruit was het maar een klein eindje naar de Meent waar destijds boekhandel Donner
zat. Schijnbaar ging het ze goed want na verloop van tijd verhuisden ze naar het centrum, naar een gigantisch pand van acht verdiepingen. Alles wat met boeken en muziek te maken had werd er verkocht. Als je vanaf de Lijnbaan naar binnen ging en links de roltrap af, dan kwam je in de kelder. Daar had je twee zalen. Rechtsaf de jeugdboeken en rechtdoor de vertaalde buitenlandse- en de Nederlandse literatuur. En bij de Nederlandse literatuur één kast met ‘n tafel vol met gedichtenbundels. Tijdens Poetry International Festival liggen er dan bloemlezingen van alle optredende dichters. Het buitenlandse werk wordt voor de Rotterdammers vertaald. En voor die ene verdwaalde Brabander”.

Waar gaat Stichting DichterBijWaalwijk voor:

  • Mensen in onze omgeving betrekken bij poëzieactiviteiten;
  • Beginnende en gevorderde dichters een podium bieden;
  • Wandelaars in de stad gelegenheid bieden poëzie te lezen.

Wil je meer weten over DichterBijWaalwijk of over de poëzieroute, kijk dan op www.dichterbijwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen