112

Heb jij NL-Alert al ingesteld?

Foto:

Maandag 3 december om 12:00 uur zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Zo kun je nagaan of je mobiele telefoon goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer.

NL-Alert nog niet ingesteld? Ga dan naar de instelhulp op www.nl-alert.nl.

Meer bereik

Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Over NL-Alert

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer met een tekstbericht informeren. De meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Daardoor worden met NL-Alert meer mensen bereikt tijdens een noodsituatie.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga daarom nu naar www.nl-alert.nl en ga na of je jouw mobiel moet instellen.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. 

article
85454
Heb jij NL-Alert al ingesteld?
Maandag 3 december om 12:00 uur zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit in
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181129/nl-alert-al-ingesteld/
2018-11-29T13:50:38+00:00
https://waalwijk.nieuws.nl/media/sites/364/2014/05/pnwuvfkdylvih4jslcx6qltkg-nl-alert.jpg
112, Nieuws