IKEA haalt witte GLIVARP uitschuifbare tafel terug, glazen tafelblad kan uit rails schieten en stukvallen

Foto: IKEA

IKEA roept per direct de witte GLIVARP uitschuifbare eettafel terug met artikelnummer 203.347.00 (125/188x85x74) of 503.347.08 (75/115x70x74).

Het uitschuifbare glazen tafelblad kan uit de rails schieten en stukvallen. Dit kan verwondingen opleveren. Klanten die deze eettafel hebben gekocht worden verzocht deze niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van enkele meldingen over het uit de rails schieten en stukvallen van het uitschuifbare glazen tafelblad.

Geen concessies

Productveiligheid staat bij IKEA boven alles. Alle IKEA producten worden uitvoerig getest en dienen te voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. De gerapporteerde problemen met de witte GLIVARP uitschuifbare eettafel zijn voor IKEA aanleiding om een veiligheidswaarschuwing uit te geven en dit product terug te roepen. IKEA doet geen concessies aan de veiligheid van producten en wil haar klanten behoeden voor nieuwe incidenten.

Alleen de witte versie

De glazen GLIVARP eettafel is sinds 2017 te koop in alle markten waar IKEA actief is. In Nederland heeft deze tafel het productnummer 203.347.00. Er zijn twee versies in de handel, namelijk een transparant-verchroomde en een witte. Deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie betreft uitsluitend de witte variant. Over de transparant-verchroomde GLIVARP eettafel zijn geen meldingen binnengekomen.

Klanten kunnen de witte GLIVARP eettafel terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs nodig. Voor meer informatie kan je contact opnemen via het telefoonnummer 0900-235 4532.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen