Vertegenwoordigers leerlingenraad Koningsschool gekozen

Foto: Koningsschool

Stempassen, paspoorten, stembiljetten… Op de Koningsschool in Waalwijk stond vrijdag 16 november alles in het teken van verkiezingen voor de leerlingenraad.

Begin dit schooljaar maakte de nieuwe directeur Adri Buijs bekend dat ze samen met de kinderen aan de slag wil om een school voor en door de leerlingen te maken. Een leerlingenraad mag voorstellen doen aan het management en deze worden regelmatig besproken met elkaar. Een aantal leerlingen uit groep 6, 7 en 8 stelde zich verkiesbaar. Daarna werd er een echte campagne gevoerd. Voordat de verkiezingen losbarstten op de verkiezingsdag kwam burgemeester Nol Kleijngeld op bezoek. Alle leerlingen kregen de gelegenheid om alle vragen te stellen over verkiezingen, maar ook andere leuke zaken kwamen aan bod in het gesprek met de burgervader.

De meest prangende vraag die behandeld werd was: ‘Mag je als kandidaat op jezelf stemmen?’. Kleijngeld gaf uitleg over het wel of niet stemmen op jezelf, en ja hoor, dat mag. Maar of het erg netjes is om te doen…?

​Al met al een leuke en leerzame dag voor de bovenbouw van de Koningsschool!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden