Berichten uit Waspik (week 48)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 48 – 2018

Pubquiz

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik organiseert op vrijdag 30 november voor de zesde keer een Pubquiz. Vanaf 20.00 uur zullen teams in acht ronden van tien vragen tegen elkaar strijden door het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld muziek en Waspik. Inschrijven voor de Pubquiz is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf personen vanaf 18 jaar; een teamkaart kost 10 euro, te bestellen via [email protected] of tel. 06-40046727.

Boldertheater

WASPIK – Boldertheater heeft op zaterdag 1 december om 20.15 uur de voorstelling ’Bruers haalt uit’ geboekt van Karin Bruers en Nol Havens. Het duo bespreekt op geheel eigen en humoristische wijze de wereld van vandaag. Kaarten zijn à 17,50 euro te koop via www.denbolder.nl

Kaal Kabaal

WASPIK – Op zaterdag 1 december verzorgt het trio Kaal Kabaal een optreden in café d’Ouwe Haven in Waspik. De muzikanten speelden eerder in bands als Canvas, WC Experience en Alle 13 Jaanke. Deze avond presenteren ze de nieuwe feestplaat ’Ons Linda’. Medewerking is er van DJ Aswin Joore. Toegang bedraagt 5 euro inclusief de nieuwe CD-single. Kaarten zijn te koop bij d’Ouwe Haven.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 2 december een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Boer uit Rhenen.

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 9 december wordt vanaf 11.30 uur voor de twaalfde keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een ouder-kind loop en een speciale ronde voor kinderen. Inschrijven is binnenkort mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

WC Experience

WASPIK – Feestband WC Experience heeft een nieuw album opgenomen. Op zaterdag 8 december vindt in Den Bolder in Waspik de CD-presentatie plaats met een spetterend optreden. Kaarten zijn à 15 euro te koop via de site van de band. Bezoekers ontvangen een gratis CD. De zaal gaat open om 20.30 uur; het concert begint om 22.00 uur.

Wereldlichtjesdag

WASPIK – Op zondag 9 december wordt in Waspik de achtste Wereldlichtjesdag gehouden vanaf 18.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan in Waspik. Iedereen is welkom. De bijeenkomst is buiten; mensen die willen zitten, dienen zelf een stoeltje mee te nemen. Alle overleden kinderen en jongvolwassenen worden bij naam genoemd en voor hen wordt een kaarsje aangestoken; dit geldt ook voor kinderen die voor of rond de geboorte zijn overleden. In een sfeervolle setting met veel kaarslicht is er muziek en worden mooie teksten en gedichten gesproken. Mensen kunnen zelf deel uitmaken van de avond. Meer informatie en aanmelding via Yvonne Severs Afscheid en Herdenkingen: tel. 06-31269725 of mail [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op www.yvonneseversafscheid.nl.

Kerstbingo

WASPIK – Voetbalvereniging The White Boys uit Waspik organiseert op woensdag 12 december een kerstbingo in de kantine aan de Lindenheuvel. De avond begint om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. Kosten bedragen 10 euro per bingokaart, inclusief koffie of thee en iets lekkers.

Natuurwandeltocht

WASPIK – Team de Cloe en Team Waspik organiseren op zaterdag 15 december een natuurwandeltocht in Waspik. Doel is geld in te zamelen voor de actie Alpe d’HuZes. De wandeling start tussen 13.00 uur en 13.30 uur vanaf het adres Leeuwerik 1 in Waspik. De tocht is gemarkeerd en gaat gedeeltelijk over onverharde paden. Deelname bedraagt 3,50 euro. Aanmelden kan voor 10 december via [email protected] of 06-23200729.

Maoneblussers-clubke

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is gestart met de verkiezing van het ’Maoneblussers-clubke van ’t jaor’. Die titel is een seizoen lang voor de groep, duo of individuele carnavalsvierder die op een goede manier een bijdrage levert aan het Waspikse carnaval. Inwoners van Waspik kunnen hiervoor iemand nomineren. Tijdens het wervingsfeest op 4 januari in ’t Schooltje in Waspik wordt de winnaar bekend gemaakt. Meedoen kan tot 21 december. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Carnaval Waspik.

Kerstmarkt in Waspik

WASPIK – Aan en nabij het Zündapp-pleintje aan de Benedenkerkstraat in Waspik wordt op zaterdag 8 december een Kerstmarkt gehouden. Op de gratis toegankelijke markt staan zo’n dertig sfeervol ingerichte kraampjes opgesteld met kerst gerelateerde spullen, lekkernijen en snuisterijen. De markt wordt verder aangekleed met kampvuren, lekkere hapjes, glühwein en muziek. De markt duurt van 18.00 uur tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen