Francis tip van de maand: Crunchy Avocado Bruschetta

Foto: Han Hermkens - Fotostudio Image & Motion

Francis heeft voor de komende maand weer een leuke tip. Deze keer een recept voor Crunchy Avocado Bruschetta’s

De feestmaand komt eraan, en links en rechts hoor ik van mensen dat ze al bezig zijn met menu’s. Heerlijk, wat een vooruit zicht. Sinterklaas, einde jaars recepties, Kerstborrels …. noem maar op.

Daarom heb ik deze keer voor jullie een recept voor een hapje voor bij de borrel. Deze is niet alleen lekker, maar ook nog eens een tikje verantwoord. Ik denk maar, als ik een paar gezonder hapjes tussen de wat decadentere varianten heb, dan heb ik voor ieder wat wils. En ik moet zeggen, dit hapje is bij mijn gasten altijd wel geliefd.

Ik noem dit mijn Crunchy Avocado Bruschetta. Het heeft de romige smaak van verse avocado’s met bite van de kruidige zaden mix. Echt …. in een handomdraai gemaakt! O en “by the way” had ik al gezegd dat je alles prima vooraf kan maken?

Hap ze!

Met culinaire groet,
Francis

Crunchy Avocado Bruschetta

Ongeveer 14-16 stuks / vegetarisch, vegan, eiwitrijk

Ingrediënten 

  • 60 g pompoenpitten
  • 55 g zonnebloempitten
  • 55 g sesamzaadjes
  • ½ tl turmeric (kukurma) poeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • 2 rijpe avocados
  • 2 el citroensap
  • snufje cayenne peper
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst (optioneel)
  • peper & zout naar smaak
  • 1 wit of volkoren stokbrood, gesneden

Bereiding

  1. Voor de zadenmix, doe de pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, de turmeric en komijn in een kom en meng alles goed door elkaar.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak het zadenmengsel voor 2-3 minuten of totdat de pitten licht geroosterd zijn. Giet ze op een bord en zet opzij om af te koelen.
  3. Voor de avocado spread, lepel de avocado in een kom en prak het fijn. Roer er meteen citroensap doorheen om verkleuring te voorkomen. Voeg nu de knoflook, cayenne peper, peper & zout naar smaak toe en roer het mengsel goed om.
  4. Smeer er een laagje avocado op een stukje brood en druk het broodje met de avocado-kant in het zadenmengsel. Herhaal dit voor alle broodjes. Ze zijn klaar om te serveren.

TIPS!

  • Iets anders dan “gewoon” stokbrood? Maak een mengsel van olijfolie, geraspte parmezaansekaas en knoflook en smeer elk broodje hiermee. Rooster de broodjes in de oven goud bruin ( …… ok ok, toch niet zoooo gezond dan 😊).
  • Doe kleine gesneden stukjes geroosterde tomaatjes door de avocado spread heen.
  • Snij chorizo in hele kleine blokjes en bak ze uit in een koekepan. Bak ze net zo lang totdat ze krokant zijn. Strooi ze op de avocado mengsel i.p.v. zaden …. mooie afwisseling op je bruschetta schaal.

Wie is Francis

Francis Kuijk

De Nederlands-Australische Francis met haar Indische roots is een schoolvoorbeeld van wat iemand met passie en drive kan. Ze werd publiekslieveling en finalist van het 4e seizoen Heel Holland Bakt en is sindsdien volop bezig met ondernemen. Naast het geven van demo’s en workshops publiceert ze in 2017 haar eerste kookboek Francis Bakt & Kookt Thuis, is huischef in Omroep Brabant’s praat- en kijkprogramma Brabants Bont en is de afgelopen twee seizoenen vaste gast geweest bij het TV programma van Omroep Max, Tijd Voor Max. Ze is recentelijk begonnen met haar Deliciously Healthy Tour waar ze mensen in het bedrijfsleven laat zien en proeven dat gezond eten ook lekker kan zijn.

Zelfontwikkeling, proactief zijn en het beste uit jezelf halen vindt ze belangrijk. Vanuit haar eigen ervaringen inspireert ze mensen om talenten en passie te ontdekken en lef te hebben om daarmee aan de slag te gaan.

Francis is een mensen-mens. Samen zijn en koken voor haar gezin, familie en vrienden is haar ultieme zondag middag.

article
85249
Francis tip van de maand: Crunchy Avocado Bruschetta
Francis heeft voor de komende maand weer een leuke tip. Deze keer een recept voor
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181123/francis-tip-van-de-maand-crunchy-avocado-bruschetta/
2018-11-23T11:59:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/23115659/DSM-FIT-avocado-bruchetta-lr.jpg
baktip, francis kuijk
Nieuws