De Vestenaeren schenken deel van hun prijs aan het goede doel

Foto: De Vestenaeren

WASPIK – Een maand geleden mocht het team van De Vestenaeren in een afgeladen Theresiakerk in Waspik-Boven de eerste prijs in ontvangst nemen van de Waspikse Dorpsquiz. Naast een enorme beker won het team van (oud-)leerkrachten van basisschool De Veste een cheque van 400 euro. Vrijdag 16 november werd de helft van dat bedrag geschonken aan twee goede doelen.

”Die beker pakken ze ons de komende twee jaar niet af”, lacht leerkracht Alice de Klijn op het erf van de Dorpsboerderij. ”Maar in het geldbedrag willen we graag anderen laten delen. Daarom hebben we als team besloten om twee goede doelen uit te kiezen waar we ons erg bij betrokken voelen: onze buren van Dorpsboerderij Waspik en het Diabetes Fonds.”

Bij de opening van de Dorpsboerderij in maart 2012 toonde De Veste zich ook al van de goede kant door mini-ezel Cinta te schenken. Nu ontvangt de Dorpsboerderij 100 euro voor de aanschaf van een nieuwe broedmachine. Natuurlijk kon ezel Cinta op de foto van de overhandiging niet ontbreken. De andere cheque van 100 euro werd in ontvangst genomen door de 7-jarige Mira de Vos. Zij is dichter van juf Simone en heeft zelf diabetes. In bijzijn van kinderen van De Veste legde ze met haar moeder uit wat dat precies inhoudt. Alice: ”Mira is een donateursactie begonnen om geld op te halen voor het diabetesfonds omdat zij hoopt dat er door onderzoek, waar veel geld voor nodig is, een medicijn tegen diabetes komt. Dit is daar een mooie bijdrage aan.”

Van de andere helft van de gewonnen prijs gaan de Vestenaeren zelf een feestje bouwen. Doneren voor de donateursactie van Mira kan via www.diabetescollecte.nl/mira-de-vos.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden